Hlavní obsah

Palermo po prohře s CSKA Moskva neuspělo ani v Udine

Fotbalisté Udine si připsali v italské lize třetí výhru po sobě. Soupeře Sparty v Evropské lize Palermo v neděli zdolali 2:1, i když hráli od 64. minuty v oslabení bez vyloučeného Cody. Palermo, které v týdnu doma prohrálo s CSKA Moskva 0:3, dokázalo v početní převaze jen snížit zásluhou Pinilly.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Udine se po pokaženém vstupu do sezony dostalo ze dna tabulky. Znovu u toho nebyl český útočník Matěj Vydra, který se nedostal ani mezi náhradníky.

Palermo nastoupilo v sestavě: Sirigu - Cassani, Goian, Muňoz (87. Hernández), Balzaretti - Migliaccio (73. Maccarone), Bačinovič, Nocerino, Pastore - Iličič, Pinilla.

Překvapivou pozici lídra si upevnilo Lazio Řím výhrou nad Cagliari. Naplno bodovalo pošesté z posledních sedmi zápasů a vede o čtyři body před Interem Milán. Český útočník Libor Kozák nebyl ani na lavičce Lazia.

Obhájce titulu Inter podruhé za sebou doma jen remizoval, tentokrát 1:1 se Sampdorií Janov. Alespoň bod mu zachránil až deset minut před koncem Samuel Eto'o. Pro kamerunského kanonýra to byl již 13. gól v jedenácti soutěžních zápasech této sezony v dresu Interu.

AS Řím získal první body na soupeřově hřišti v sezoně. Úřadující vicemistr remizoval 0:0 na půdě Parmy, které ani bod nepomohl k posunu z posledního místa.

Zápas začal nezvyklým protestem domácích fanoušků. Těm se nelíbí, že zápas musel začínat již ve 12:30, a tak na protest začali s úvodním hvizdem hromadně jíst sendviče a bagety. Chtěli tak dát najevo, že v době oběda by se fotbal hrát neměl, zvláště pokud svaz chce, aby na zápasy chodily celé rodiny.

S nepopulární změnou začátku nedělního programu ve 12:30 nesouhlasí ani většina hráčů, trenérů, a dokonce i Vatikán, jelikož čas zápasů koliduje s nedělní mší.

Bezbrankovou remízu uhrál i Juventus v Boloni. Chyběl u toho zraněný český obránce Zdeněk Grygera, i bez něj však Juventus v lize potřetí za sebou neinkasoval.

Itálie - 8. kolo
Parma - AS Řím 0:0, Boloňa - Juventus Turín 0:0, Chievo - Cesena 2:1, FC Janov - Catania 1:0, Lazio Řím - Cagliari 2:1, Lecce - Brescia 2:1, Udine - Palermo 2:1, Inter Milán - Sampdoria Janov 1:1

Reklama

Související témata: