Hlavní obsah

Pavel Nedvěd vstoupil mezi šéfy fotbalového Juventusu

TURÍN

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd se stal členem představenstva Juventusu Turín. Jmenování osmatřicetiletého někdejšího záložníka tohoto italského klubu schválila středeční valná hromada.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd

Článek

"Jsem hrdý na to, že Pavel souhlasil. Představuje nejen důležitou část historie Juventusu, ale také reprezentuje morální vlastnosti, odhodlání a vůli nikdy se nevzdat," řekl prezident klubu Andrea Agnelli.

Spolu s majitelem Zlatého míče z roku 2003 rozšířili představenstvo Juventusu také Giuseppe Marotta, Aldo Mazzia a Michele Briamonte. "Když se podíváte, co Nedvěd během kariéry dokázal, věřím, že přinese úspěchy," dodal Agnelli. Podle něj by měl Nedvěd mimo jiné fungovat jako spojka nejužšího vedení s týmem.

Nedvěd hrál v Juventusu osm let a získal s ním dva mistrovské tituly. Předtím nastupoval za pražskou Spartu a Lazio Řím, s kterým jednou triumfoval v Serii A a v roce 1999 také v posledním ročníku Poháru vítězů pohárů.

Valná hromada klubu také rozhodla o tom, že Juventus bude požadovat navrácení mistrovských titulů z let 2005 a 2006, o které přišel v rámci trestu za korupci. Titul z roku 2006 byl vedením svazu udělen Interu Milán, nyní se ale objevily odposlechy, které podle Agnelliho usvědčují z uplácení i úřadujícího vítěze Ligy mistrů. Titul z roku 2005 nebyl nikomu přidělen.

Reklama

Související témata: