Hlavní obsah

Palermo doma podlehlo vedoucímu Laziu a potřetí za sebou prohrálo

Fotbalisté Palerma, kteří hrají v základní skupině Evropské ligy s pražskou Spartou, podlehli v 9. kole italské ligy vedoucímu Laziu Řím 0:1 a prohráli třetí soutěžní utkání za sebou. Sicilský tým nedokázal vstřelit soupeři branku ani v závěrečných 12 minutách, kdy měl početní výhodu. Lazio vyhrálo v domácí soutěži posledních pět zápasů a v čele tabulky má čtyřbodový náskok před mistrovským Interem Milán.

Foto: Paolo Bona, Reuters

Radost fotbalistů Palerma. Ilustrační foto.

Článek

Utkání na stadionu Renza Barbery rozhodl v 27. minutě brazilský bek André Dias, který se po trestného kopu trefil povedeným volejem. Římský celek udržel nejtěsnější vedení i v závěrečné čtvrthodince, kterou odehrál bez vyloučeného obránce Giuseppeho Biavy. Několika důležitými zákroky k tomu přispěl uruguayský brankář Fernando Muslera. Útočník Libor Kozák zůstal i dnes pouze na lavičce Lazia.

Palermo, které v prvním vzájemném zápase v Praze prohrálo 2:3, přivítá Spartu na svém stadionu v předposledním utkání skupiny 2. prosince. Trenér Delio Rossi dnes poslal na hřiště sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Bačinovič, Nocerino, Iličič (46. Hernández, 58. Maccarone), Pastore - Pinilla.

Dobrou formu potvrdilo Udine, které zvítězilo na hřišti Bari 2:0 a počtvrté za sebou v lize zvítězilo. Domácí naopak prohráli uplynulé čtyři utkání a vinou nejhoršího skóre se propadli na poslední dvacáté místo. Osm bodů mají na chvostu i Boloňa, Cesena, Parma a Fiorentina. Ta má však jako jediná zápas k dobru.

Hosty poslal do vedení už v 16. minutě chilský útočník Alexis Sánchez, náskok zdvojnásobil po hodině hry jeho krajan ze zálohy Mauricio Isla. Ani na lavičce Udine nebyl český útočník Matěj Vydra, který po letním přestupu z Baníku Ostrava stále čeká na svůj premiérový start v Serii A.

Rumunský útočník Adrian Mutu se po devítiměsíčním dopingovém trestu vrátil do sestavy Fiorentiny, která remizovala 0:0 na hřišti Catanie a stále čeká na výhru venku. Problémový fotbalista, který v lednu užil zakázaný stimulant sibutramin, je momentálně pro změnu vyšetřován kvůli konfliktu s barmanem ve Florencii.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Palermo - Lazio Řím 0:1 (27. André Dias), Bari - Udine 0:2 (16. Sánchez, 60. Isla), Brescia - Neapol 0:1 (77. Lavezzi), Cagliari - Boloňa 2:0 (51. Nené, 79. Nainggolan), Cesena - Sampdoria Janov 0:1 (90.+2 Pazzini), Parma - Chievo 0:0, Catania - Fiorentina 0:0.

Reklama

Související témata: