Hlavní obsah

Vydra: V Udine se mi blýská na lepší časy, šance snad brzy přijde

UDINE

Český fotbalový talent Matěj Vydra věří, že se brzy dočká šance, aby si v dresu Udine vyzkoušel italskou Serii A. Poprvé si za svůj nový tým zahrál v soutěžním utkání ve středu v Italském poháru, když nastoupil na 15 minut proti Padově, o příležitost si však říká hlavně výkony za rezervní tým. Prosadit se mu má pomoci i fakt, že se v Itálii již plně aklimatizoval.

Foto: Sport.cz

Matěj Vydra

Článek

Odchovanec Jihlavy přišel do Udine v létě z Baníku Ostrava a zdálo se, že se brzy prosadí, když se objevoval na lavičce při ligových zápasech. Na šanci však čekal marně, navíc brzy se přestal objevovat i na lavičce. A to i vinou toho, že odjel pomoci reprezentaci do 19 let v boji o mistrovství Evropy. Nyní však věří, že jeho šance přijde.

"Odehrál jsem teď čtvrthodinu v poháru proti Padově. Doufal jsem, že mě trenér na hřiště pošle i dřív, protože jsme vedli v poločase už 3:0, ale nakonec jsem rád i za těch několik minut, které jsem mohl odehrát," uvedl Vydra v rozhovoru pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Daří se mu však především v rezervním týmu Udine. "Teď jsem zařídil dva góly a jeden jsem dokonce vstřelil. Rozhodčí mi ho ale neuznal pro ofsajd. Ale já v něm vážně nebyl. Ale to se nedá nic dělat," litoval. "Dostal jsem se do herní pohody, mám formu a už jsem si tu zvykl. I proto věřím, že dostanu šanci se ukázat."

Největší potíž mu dělalo zvyknout si na mnohem náročnější tréninky. "Ty jsou tady mnohem delší než v Česku. Trvají v průměru tak dvě a půl hodiny, většinou tři, a jsou v mnohem vyšším tempu, než jsem byl z domova zvyklý. Míváme jeden trénink za den, ale jednou, někdy dvakrát v týdnu, i dva tréninky. Obecně je tu příprava mnohem náročnější. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na větší náročnost. Ale už jsem se zadaptoval," popsal.

Problémy prý již nemá ani s italštinou, kterou poctivě studuje. "Domluvím se o běžných věcech na hřišti, ale jsem schopný si popovídat o takových běžných věcech. Třeba odkud pocházím, jak žiju v Itálii, jak se mi tam líbí. Takovou běžnou komunikaci zvládnu. Kromě návštěv učitele se také zlepšuju tím, že se snažím pořád s někým bavit," svěřil se Vydra, který si prý nejčastěji povídá s chilskou hvězdou Alexem Sanchezem. "Ten je nejvíc v pohodě, na nic si nehraje," dodal.

Reklama

Související témata: