Hlavní obsah

Lazio podlehlo v římském derby AS, kterému pomohly dvě penalty

ŘÍM

Fotbalisté Lazia Řím podlehli v městském derby AS 0:2 a po 10. kole italské ligy vedou tabulku o dva body před AC Milán. Ten dnes vyhrál na hřišti posledního Bari 3:2.

Článek

AS rozhodlo tradiční vyhecované římské derby díky dvěma pokutovým kopům v druhém poločase. První proměnil v 53. minutě útočník Marco Borriello, z druhé penalty se nemýlil Černohorec Mirko Vučinič tři minuty před koncem.

Lazio, na jehož lavičce chyběl český útočník Libor Kozák, tak ukončilo pětizápasovou vítěznou šňůru a v domácí soutěži nebodovalo poprvé od úvodního kola.

AC Milán si zajistil páté vítězství z posledních šesti ligových zápasů už v první půlhodině zápasu. Premiérové trefy v sezoně si připsali záložníci Massimo Ambrosini a Mathieu Flamini. Domácí sice po přestávce dvakrát snížili, ale utkání rozhodl pátým gólem v Serii A střídající Brazilec Alexandre Pato.

Čtvrté místo si udržel jen o skóre před Neapolí Juventus Turín, který bez zraněného beka Zdeňka Grygery doma porazil nováčka Cesenu 3:1. O branky se postarali útočníci "Staré dámy" Alessandro Del Piero, Fabio Quagliarella a Vincenzo Iaquinta.

Fotbalisté Palerma, příští soupeř Sparty v Evropské lize, porazili na domácím hřišti Janov 1:0. Souboj ambiciózních týmů, které ale zatím v sezoně zůstávají za očekáváním, rozhodl krátce před poločasem svou čtvrtou ligovou brankou útočník Pinilla.

Trenér Palerma Delio Rossi nasadil do utkání sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Nocerino, Iličič (73. Goian), Bačinovič, Pastore (88. Maccarone), Migliaccio - Pinilla (81. Miccoli).

Italská fotbalová liga - 10. kolo:
Fiorentina - Chievo 1:0 (81. Cerci), Bari - AC Milán 2:3 (65. Kutuzov, 90. Barreto - 4. Ambrosini, 31. Flamini, 72. Pato), Juventus Turín - Cesena 3:1 (31. Del Piero z pen., 43. Quagliarella, 88. Iaquinta - 11. Jiménez), Lazio Řím - AS Řím 0:2 (52. Borriello z pen., 87. Vučinič z pen.), Neapol - Parma 2:0 (19. a 86. Cavani), Sampdoria Janov - Catania 0:0, Udine - Cagliari 1:1 (44. Floro Flores - 12. Conti), Palermo - FC Janov 1:0 (43. Pinilla).

Reklama

Související témata: