Hlavní obsah

AC Milán i v oslabení porazil v derby Inter a vede o bod ligu

ŘÍM

Ostře sledované milánské derby ovládli fotbalisté AC, kteří díky Ibrahimovicově penaltě porazili mistrovský Inter 1:0 a vrátili do čela italské ligy s bodovým náskokem před Laziem Řím. Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze nevyužili v zápase ani půlhodinovou přesilovku, potřetí za sebou v domácí soutěži nevyhráli a klesli na páté místo.

Foto: Alessandro Garofalo , Reuters

Zlatan Ibrahimovič (uprostřed) slaví se spoluhráči Clarencem Seedorfem (vlevo), Robinhem a Mathieuem Flaminim (vpravo) gól do sítě Interu.

Článek

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic, který před nepovedeným barcelonským angažmá strávil tři sezony v Interu, rozhodl zápas suverénně proměněným pokutovým kopem už v páté minutě. Tradičně vyhecované střetnutí ovlivnila 60. minuta, ve které byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce AC Ignacio Abate. Jeho spoluhráči však těsný náskok udrželi a v Serii A vyhráli posedmé z posledních osmi utkání.

Lazio porazilo třetí Neapol 2:0 a jeho hráči v domácí soutěži po dvou zápasech bodovali a skórovali. Naopak Neapol poprvé v sezoně prohrála na soupeřově půdě a přerušila svou třízápasovou vítěznou sérii bez inkasovaného gólu.

Obě branky zaznamenali na Olympijském stadionu útočníci. Skóre otevřel v 15. minutě Argentinec Mauro Zárate, náskok pojistil po hodině hry Sergio Floccari. Český útočník Lazia Libor Kozák dnes nebyl ani na lavičce.

Palermo, které se v příštím utkání Evropské ligy střetne s pražskou Spartou, porazilo v sicilském derby Catanii 3:1. Díky hattricku Argentince Javiera Pastoreho se tak posunulo na sedmou příčku. Jednadvacetiletý ofenzivní záložník se poprvé trefil v 33. minutě, další branku přidal dvě minuty po přestávce a skóre uzavřel pět minut před koncem. Se sedmi ligovými brankami je nejlepším střelcem týmu.

Trenér domácího celku Delio Rossi, jehož mužstvo přivítá Spartu 2. prosince, nasadil do utkání sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Bačinovič, Nocerino, Pastore (87. Goian), Iličič (90. Kasami) - Miccoli (65. Maccarone).

Tří branky dnes zaznamenal také nejlepší střelec loňského ročníku Antonio Di Natale, jenž pomohl Udine k jasné domácí výhře 4:0 nad nováčkem z Lecce. Di Natale vstřelil čistý hattrick během půlhodiny v úvodním poločasu. Další útočník Udine Matěj Vydra nebyl k zápasu nominován.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Lazio Řím - Neapol 2:0 (15. Zárate, 61. Floccari), Bari - Parma 0:1 (38. Candreva), Boloňa - Brescia 1:0 (58. Di Vaio), Cagliari - FC Janov 0:1 (83. Ranocchia), Palermo - Catania 3:1 (33., 47. a 85. Pastore - 46. Terlizzi), Sampdoria Janov - Chievo 0:0, Udine - Lecce 4:0 (10., 24. a 40. Di Natale, 56. Floro Flores), Inter Milán - AC Milán 0:1 (5. Ibrahimovic z pen.).

Reklama

Související témata: