Hlavní obsah

Útočníka Balotelliho uráželi italští fanoušci i v Rakousku

Zhruba stovka italských fotbalových fanoušků přijela do rakouského Klagenfurtu, aby během přípravného zápasu s Rumunskem rasisticky urážela italského útočníka tmavé pleti Maria Balotelliho. Tito diváci navíc bučeli i na rodilého Argentince Cristiana Ledesmu, který debutoval v italském národním týmu.

Foto: Reuters

Fotbalista Mario Balotelli

Článek

Dvacetiletý Balotelli byl během působení v Interu Milán častým terčem rasistických urážek fanoušků. Po přestupu do Manchesteru City se na fotbalistu ghanského původu fanoušci soustředili při zápase národního týmu. Měli transparent s nápisem "Ne multietnickému národnímu týmu" a navíc zpívali popěvek o tom, že nic takového jako černý Ital neexistuje.

"Už jsme multietnický národ, ale možná to ještě ti lidé nezjistili," komentoval Balotelli středeční incident agentuře ANSA. "Už jsem se naučil, že je nejlepší to ignorovat. Naštěstí neznám lidi, kteří na mě útočí," dodal po zápase, který skončil remízou 1:1.

Trenér italské reprezentace Cesare Prandelli důrazně upozornil, že ho extrémní názory některých fanoušků neovlivní při tvorbě týmu. "Každý by si měl uvědomit, že můj národní tým vždycky bude multietnický. Bude otevřený komukoliv s italským občanstvím bez ohledu na jeho barvu," prohlásil.

Reklama

Související témata: