Hlavní obsah

Mistrovský Inter Milán podtrhl krizi prohrou s Chievem

ŘÍM

Fotbalisté mistrovského Interu Milán podtrhli v italské lize krizi a po nedělní prohře 1:2 ze hřiště Chieva se jejich trenér Rafael Benítez dostal pod ještě větší tlak. Jeho tým je po třináctém kole na šestém místě s devítibodovou ztrátou na vedoucího městského rivala AC.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Gesto marnosti v podání Wesleyho Sneijdera z Interu Milán.

Článek

Španělský kouč musel podle listu Gazzetta dello Sport pro své setrvání u týmu uspět právě v dnešním duelu ve Veroně a příští středu v Lize mistrů s Twente.

Inter, který v Serii A nevyhrál čtyřikrát za sebou, kromě početné marodky trápí také nízká střelecká produktivita. V posledních devíti utkáních nevstřelili hráči "Nerazzurri" více než jednu branku. Tuto normu dnes až v nastaveném čase potvrdil jejich nejlepší střelec Samuel Eto'o.

Kamerunskému autorovi osmnácti soutěžních branek v sezoně však hrozí disciplinární trest. Na konci prvního poločasu byl totiž Eto'o kamerami zachycen, jak se hlavou trefil do hrudníku domácího obránce Boštjana Cesara ve stylu Zinedina Zidana.

Palermo, které se v příštím utkání Evropské ligy střetne s pražskou Spartou, vyhrálo na půdě nováčka z Ceseny 2:1 a v domácí soutěži naplno bodovalo potřetí z posledních čtyř utkání. Za sicilské mužstvo se trefil v 11. minutě slovinský záložník Josip Iličič, utkání rozhodl šest minut po přestávce kapitán Fabrizio Miccoli premiérovou ligovou trefou v sezoně.

Trenér hostů Delio Rossi, jehož mužstvo přivítá Spartu 2. prosince, nasadil do utkání sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Bačinovič (70. Rigoni), Nocerino - Iličič - Pastore (79. Goian), Miccoli (63. Maccarone).

Díky dvěma gólům během pěti minut zvítězil Juventus na půdě FC Janov 2:0, podeváté za sebou neprohráli a v tabulce udržel čtvrté místo.

Hosté, v jejichž sestavě stále chyběl zraněný obránce Zdeněk Grygera, rozhodli o výhře už v prvním poločase. Skóre otevřel v 18. minutě smolnou vlastní brankou janovský brankář Eduardo, za pět minut zdvojnásobil vedení "Staré dámy" z individuální akce srbský záložník Miloš Krasič.

Domácí, kteří v dalším průběhu hry dvakrát nastřelili břevno, až ve třetím utkání pod novým trenérem Davidem Ballardinim inkasovali a ztratili body.

Na třetí příčku se vrátili hráči Neapole, kteří porazili Boloňu na svém hřišti přesvědčivě 4:1 a počtvrté z posledních pěti zápasů se v Serii A radovali z vítězství. K němu pomohli dvěma brankami slovenský záložník Marek Hamšík, Christian Maggio a devátou ligovou trefou v sezoně Uruguayec Edinson Cavani.

Úspěšnou ligovou premiéru na lavičce Cagliari si odbyl Roberto Donadoni, jehož tým otočil zápas s nováčkem Brescií a vyhrál 2:1. Donadoni v úterý nahradil odvolaného kouče Pierpaola Bisoliho.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
FC Janov - Juventus Turín 0:2 (17. vlastní Eduardo, 23. Krasič), Brescia - Cagliari 1:2 (20. Caracciolo z pen. - 63. Matri, 66. Conti), Catania - Bari 1:0 (82. Terlizzi), Cesena - Palermo 1:2 (24. Bogdani - 11. Iličič, 51. Miccoli), Chievo - Inter Milán 2:1 (29. Pellissier, 82. Moscardelli - 90.+2 Eto'o), Lecce - Sampdoria Janov 2:3 (72. Di Michele, 83. Diamoutene - 8., 40. z pen. a 88. Pazzini), Parma - Lazio Řím 1:1 (23. Crespo - 45.+3 vlastní Antonelli), Neapol - Boloňa 4:1 (36. a 48. Hamšík, 3. Maggio, 74. Cavani - 68. Meggiorini).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články