Hlavní obsah

VIDEO: Eto'o jako Zidane, hlavičkou sestřelil protihráče

MILÁN

Kamerunský fotbalista Samuel Eto'o z Interu Milán dostal trest na tři zápasy za to, že v nedělním utkání s Chievem udeřil protihráče Boštjana Cesara hlavou do hrudníku. Zákrok unikl pozornosti sudích, ovšem hvězdného útočníka dodatečně potrestala disciplinární komise italské ligy, která mu zároveň udělila pokutu 30 tisíc eur (asi 740 tisíc korun).

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Samuel Eto'o se raduje z gólu.

Článek

Interu se v posledních zápasech příliš nedaří a také proti Chievu brzy prohrával. To bylo moc i na Eto'a, který v 38. minutě na nešetrný zákrok soupeře reagoval podrážděně a při následném střetu Cesara udeřil hlavou.

Slovinský stoper se skácel na zem, rozhodčí však incident neviděl, a proto Eto'a na hřišti nepotrestal. Kamerunský střelec tak mohl v závěru alespoň snížit na konečných 1:2.

Trest od disciplinárky je však pro Inter těžkou ranou, zvláště v době, kdy kvůli zraněním postrádá velkou část obvyklé základní sestavy včetně dalšího útočníka Diega Milita. Nyní tak přijde i o svého elitního střelce, který dal v této sezóně za Inter 16 soutěžních gólů v 18 zápasech.

Eto'ův incident připomněl slavné vyloučení Francouze Zinedina Zidana ve finále mistrovství světa 2006, v němž rovněž hlavou udeřil italského obránce Marka Materazziho.

Reklama

Související témata: