Hlavní obsah

Inter nasázel Parmě pět branek, Stankovič dal tři z nich

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán po čtyřech ztrátách v italské lize konečně zvítězili, když porazili Parmu 5:2. Třemi góly se o to zasloužil zkušený srbský záložník Dejan Stankovič. Trefili se i další záložníci Cambiasso a Motta.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Dejan Stankovič (vlevo) slaví svou trefu.

Článek

Úřadující mistr sice vstoupil do utkání špatně, mezi 19. a 23. minutou však nastřílel tři branky. Dvakrát se trefil středopolař Stankovič, který v druhém poločase uzavřel hattrick, poslední gól vstřelil Brazilec Motta.

Pro Stankoviče i Mottu to byly první zásahy v sezoně. Navíc Srb více než jeden gól v utkání vstřelil naposledy před čtyřmi lety. Inter se střelecky vzepjal po dlouhé době: v minulých devíti kolech totiž skóroval vždy maximálně jednou.

V dresu Parmy se prosadil muž, který v Interu strávil tři sezony. Slavný argentinský útočník Hernán Crespo dal dvě branky v prvním poločase, tou první ve 4. minutě poslal hosty do vedení.

Interu se dařilo, zato ztratily jiné celky ze špice tabulky. Lazio doma pouze remizovalo s Catanií 1:1 a Neapol prohrála v Udine 1:3. O vítězství domácích se postaral především útočník Antonio Di Natale, který nasázel druhý hattrick během posledních tří zápasů.

Za Neapol skóroval slovenský reprezentant Marek Hamšík, jenž mohl v 65. minutě souboj ještě více zdramatizovat, nedal však penaltu. Mladí čeští útočníci Libor Kozák z Lazia Řím a Matěj Vydra z Udine šanci nedostali. Oba dva chyběli v nominaci k utkání.

Fotbalisté Palerma si v generálce na čtvrteční klíčový souboj ve skupině Evropské ligy s pražskou Spartou zvedli sebevědomí, když doma porazili vicemistra AS Řím jednoznačně 3:1. Góly k tomu přispěli Miccoli, Iličič, který kvůli pozdnímu přestupu není na soupisce pro Evropskou ligu, a Nocerino.

Trenér Palerma Delio Rossi do utkání nasadil sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz (47. Goian), Bovo, Balzaretti - Migliacio, Nocerino, Pastore (90. Liverani), Bačinovič - Iličič, Miccoli (72. Maccarone).

Duel Boloňa - Chievo byl odložen kvůli nezpůsobilému terénu. Pořadatelé v Boloni si nedokázali poradit s přívaly sněhu.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
Inter Milán - Parma 5:2 (17., 18. a 75. Stankovič, 22. Cambiasso, 72. Motta - 4. a 34. Crespo), Bari - Cesena 1:1 (64. Caputo - 62. Colucci z pen.), Brescia - FC Janov 0:0, Cagliari - Lecce 3:2 (6. a 15. Matri, 28. Canini - 54. Olivera, 81. Michele), Lazio Řím - Catania 1:1 (45. Hernanes - 44. Silvestre), Udine - Neapol 3:1 (16. z pen., 45. a 57. Di Natale - 58. Hamšík), Palermo - AS Řím 3:1 (20. Miccoli, 62. Iličič, 66. Nocerino - 90.+1 Totti).

Reklama

Související témata: