Hlavní obsah

AC Milán po výhře 3:0 nad Brescií vede italskou ligu o tři body

MILÁN

Fotbalisté AC Milán porazili v italské lize nováčka Brescii na svém hřišti 3:0 a v čele tabulky si vypracovali tříbodový náskok na Lazio Řím.

Článek

Domácí, kteří v Serii A vyhráli podeváté z posledních jedenácti utkání, vstřelili všechny branky v úvodním poločase. Skóre na San Siru otevřel už ve čtvrté minutě ghanský záložník Kevin-Prince Boateng svým premiérovým ligovým gólem v dresu "Rossoneri". Ve 28. minutě zvýšil Brazilec Robinho a za dvě minuty se trefil i nejlepší milánský střelec Zlatan Ibrahimovic. Domácí obránce Marek Jankulovski k zápasu nebyl nominován.

V druhém dnešním utkání neudrželi hráči AS Řím dvoubrankové vedení ve Veroně, kde s místním Chievem nakonec remizovali 2:2. Hostům zajistil poločasový náskok dvěma góly brazilský záložník Fábio Simplício, po přestávce vyrovnali Davide Moscardelli a Pablo Granoche. Římské mužstvo v závěru i přes De Rossiho vyloučení remízu udrželo a v Serii A z posledních devíti utkání jen jednou nebodovalo.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:
Chievo - AS Řím 2:2 (61. Moscardelli, 83. Granoche - 26. a 44. Fábio Simplício), AC Milán - Brescia 3:0 (4. Boateng, 28. Robinho, 31. Ibrahimovic).

Reklama

Související témata: