Hlavní obsah

Crespo přestřílel Di Nataleho a Parma vyhrála nad Udine 2:1

ŘÍM

Argentinský útočník Hernán Crespo zařídil v 15. kole italské ligy fotbalistům Parmy dvěma góly výhru 2:1 nad Udine. V posledních třech zápasech dal pět branek. Předčil tak hostujícího kanonýra Antonia Di Nataleho, který se trefil jednou a z posledních čtyř duelů se prosadil posedmé.

Článek

Crespo se přitom v úvodních dvanácti kolech trápil a skóroval pouze jednou. A jen jediný zásah zaznamenal také během jarní části minulé sezony.

Proti Udine byl však muž, který se na jaře vrátil do Parmy po deseti letech, opět zásadním hráčem duelu. Nejprve skóroval ve 24. minutě z pokutového kopu, poté ale vyrovnal král střelců minulé sezony Di Natale.

Souboj výborných útočníků nakonec pro sebe rozhodl domácí Crespo, jenž v 56. minutě zaznamenal vítězný zásah. Český forvard Matěj Vydra se opět nevešel ani mezi náhradníky Udine.

Nedělní odpolední program byl obecně ve znamení střeleckých úspěchů známých útočníků. Nejen Crespo a Di Natale pomohli svým týmům k bodům; o vítězství Fiorentiny 1:0 nad Cagliari rozhodl sedm minut po změně stran Rumun Adrian Mutu, někdejší hráč Chelsea.

V barvách FC Janov se zase předvedl Luca Toni, jehož branka začala cestu mužstva za vítězstvím 3:1 v Lecce. Toni si připsal třetí zásah v sezoně. Lecce z posledních sedmi zápasů získalo jediný bod za remízu 1:1 s obhájcem titulu Interem Milán.

Vítězné góly si připsali také Giampalo Pazzini, jenž skóroval jako první při výhře Sampdorie Janov nad Bari 3:0, a Marco Di Vaio, útočník Boloni, jehož tým vyhrál 2:0 na stadionu Ceseny.

Italská fotbalová liga - 15. kolo
Cesena - Boloňa 0:2, Fiorentina - Cagliari 1:0, Lecce - FC Janov 1:3, Parma - Udine 2:1, Sampdoria Janov - Bari 3:0, Catania - Juventus Turín 1:3.

Reklama

Související témata: