Hlavní obsah

Stávka ve fotbalové Serii A nebude, o víkendu se hraje

ŘÍM

Hrozba víkendové stávky v italské fotbalové lize byla odvrácena, takže zápasy 16. kola proběhnou podle plánu 11. a 12. prosince. Po několikahodinovém jednání pod vedením svazového prezidenta Giancarla Abeteho se totiž hráčská unie AIC dohodla s vedením Serie A na podmínkách kolektivní smlouvy od roku 2011 do roku 2013. Informovala o tom italská média.

Foto: Giorgio Perrottino, Reuters

Alessandro Del Piero v dresu Juventusu

Článek

Hráčská asociace při posledních jednáních dosáhla vyškrtnutí nejvíce sporných bodů z kolektivní smlouvy. Vypadlo z ní především omezení práv hráčů v posledním roce platnosti jejich kontraktu, kvůli němuž AIC stávku vyhlásila. Kluby ustoupily od požadavku, že by mohly vyplatit ze smlouvy fotbalisty, kteří by odmítli přestup za srovnatelných finančních a výkonnostních podmínek.

Prezident svazu Abete se snažil stávku odvrátit už na předchozích jednáních, ale teprve nyní uspěl. Chystaný protest ostře kritizoval i prezident národního olympijského výboru Gianni Petrucci. "Fotbalová stávka by byla prostě absurdní. Musí se respektovat práva hráčů, ale také uznat, že fotbal zažil v posledních letech těžké časy," řekl v době, kdy se stávka plánovala.

Reklama

Související témata: