Hlavní obsah

Cassano se může vrátit do Sampdorie, ale dostane poloviční plat

JANOV

Italský fotbalový útočník Antonio Cassano se může 1. ledna vrátit do týmu Sampdorie Janov, ale bude mu o polovinu zkrácena mzda. Takové je rozhodnutí arbitráže, která jednala o rozepři mezi hráčem a klubovým prezidentem Riccardem Garronem, po níž se vedení klubu snažilo Cassanovu smlouvu ukončit.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Antonio Cassano (vlevo) chce po Sampdorii milionové odškodné.

Článek

Osmadvacetiletý kontroverzní fotbalista se s Garronem dostal do křížku poté, co se koncem října odmítl zúčastnit charitativní akce. Po ostré hádce byl navzdory pozdější omluvě vyřazen z týmu. "Byl vůči prezidentovi velmi sprostý a neuctivý. Proto jsme požádali příslušné orgány, aby zahájily disciplinární řízení," stálo tehdy v prohlášení Sampdorie.

Janovský klub se posléze snažil o zrušení kontraktu, přestože Cassano si do té doby vedl na trávníku velmi dobře. V této sezoně vstřelil v italské Serii A a evropských pohárech ve 12 utkáních pět branek.

Bývalý hráč AS Řím a Realu Madrid mezitím chyběl v polovině listopadu v duelu italské reprezentace proti Rumunsku. Jeho jméno bylo skloňováno v souvislosti s možným přestupem do jiných italských klubů, ale také například do Manchesteru City.

Reklama

Související témata: