Hlavní obsah

Smutný předvánoční návrat do Turína. Nedvěd našel vykradený dům

PRAHA/TURÍN

Nemohl uvěřit vlastním očím. Bývalý kapitán fotbalové reprezentace a hvězda Juventusu Pavel Nedvěd se vrátil po krátké návštěvě Česka domů do Turína, kde na něj čekalo hodně nepříjemné překvapení. Dům slavného fotbalisty totiž mezitím vykradli zloději, kteří vedle finanční hotovosti a šperků sebrali i Nedvědovu unikátní sbírku hodinek těžko vyčíslitelné ceny.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

O fotbalové trofeje Pavel Nedvěd při nájezdu zlodějů nepřišel.

Článek

Nedvědova vila se nachází na severu Turína v luxusní rezidenční zóně La Mandria. Jenže ani přítomnost mnoha kamer a nonstop ochranky lapky neodradila. Zloději se podle deníku Aha, který informaci přinesl, prý až nápadně snadno dostali do areálu, vypáčili okno Nedvědova domu a dostali se i do sejfu.

Z něj zmizelo několik desítek tisíc eur v hotovosti, šperky a hlavně Nedvědova srdeční záležitost – sbírka hodinek, kterou slavný středopolař roky budoval a její cena je jen těžko vyčíslitelná. "Je z toho zničený, mrzí ho to. Něco se penězi nedá vyrovnat, ještě ani nevyčíslil, o kolik přišel," řekl Aha Nedvědův kamarád Tomáš Pěček.

„Máme podezření, že jim pomáhá někdo z ostrahy La Mandrie. Zloději dobře věděli, že Nedvěd není doma, stejně jako že nemá dům opatřený alarmem,“ komentovali vloupání carabinieri z městečka Fiano. Pachatelé byli zřejmě tři a zatím unikají. Zajímavé je, že zcela bez zájmu pobertů naštěstí zůstaly Nedvědovy fotbalové trofeje.

Reklama

Související témata: