Hlavní obsah

Benítez do 48 hodin v Interu skončí, píší v Itálii. Po triumfu naštval majitele

MILÁN

Rafael Benítez má údajně do osmačtyřiceti hodin skončit v pozici trenéra fotbalistů Interu Milán. Překvapivá informace, kterou zveřejnil italský list La Gazzetta dello Sport, se šíří všemi evropskými sportovními médii, a i když ji zatím nikdo oficiálně nepotvrdil, zdá se, že dny španělského stratéga na lavičce čerstvých klubových mistrů světa jsou opravdu definitivně sečteny.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Rafael Benitez má v Interu brzy skončit.

Článek

Majitele italského mistra Massima Morattiho Benítez naštval komentáři na pozápasové konferenci po vítězství nad africkým TP Mazembe na mistrovství světa klubů.  „Loni utratil Moratti 80 miliónů eur za pět hráčů, ale za mého působení neutratil nic,“ postěžoval si Benítez, podle něhož majitel vytvořil jeho předchůdci José Mourinhovi lepší podmínky pro úspěch.

Pod Benítezem už není Inter zdaleka tak suverénní a španělský kouč často čelí kritice, že nedokázal navázat na Mourinhovu práci. „Nevím, proč se to stalo, ale jsem z toho stoprocentně zklamaný. Zasloužím si více respektu. V srpnu mi klub slíbil tři posily, ale nikdo nepřišel,“ pokračoval zhrzený trenér.

Pak se na tiskové konferenci dokonce odvážil dát klubovému vedení ultimátum. „Zdá se, že klub má nyní tři možnosti. Buď mě jako kouče bude stoprocentně podporovat a přivede čtyři až pět nových hráčů k vybudování silného týmu. Nebo bude pokračovat v nastoleném směru bez koncepce a jakéhokoliv plánování a veškerou vinu bude svalovat na jedinou osobu. A zatřetí, bude kontaktovat mého agenta, aby se to celé nějak dohodlo. Je to jednoduché,“  ukončil Benítez svoji řeč, která ho nejspíš bude stát místo a naplní se tak třetí možnost, kterou svým nadřízeným sám nastínil.

Majitel Interu Moratti, který dal Benítezovi vítězství na MS klubů jako jasný úkol, trenéra nejprve chválil za zisk další trofeje, ale z jeho slov rozhdoně nadšený nebyl. „Jeho komentáře nejsou vhodné pro tuto situaci. Teď nebudu o Benítezově budoucnosti mluvit. Ale každopádně není na místě mluvit o změnách v týmu. Není to nic, o čem bychom nyní rozhodovali,“ dodal.

Reklama

Související témata: