Hlavní obsah

Kouč Leonardo: Nejsem fanoušek Interu, ale chci s ním vyhrát titul

MILÁN

Nový kouč fotbalistů Interu Milán Leonardo věří, že může s týmem ještě bojovat o titul v italské lize, i když na první místo ztrácí už 13 bodů. Jednačtyřicetiletý Brazilec věří, že mu v novém klubu nebude na obtíž předchozí angažmá u městského rivala AC, kde působil jako hráč, funkcionář a trenér.

Foto: Paolo Bona, Reuters

Leonardo s dresem Interu a prezidentem klubu Massimem Morattim.

Článek

"Strávil jsem tam třináct let a vždycky budu Milánu vděčný. Nikdy na něj nezapomenu. Ale jsem svobodný člověk a začínám nové dobrodružství," uvedl ve středu Leonardo při oficiálním uvedení do funkce v Interu. Na rovinu řekl, že se nebude tvářit jako fanoušek "modro-černých". "Abych byl upřímný, vždycky jsem se snažil zůstat nad věcí a být svůj. Necítím žádnou vinu a nemám výčitky," prohlásil.

Nabídku označil za sen

Nabídku z Interu, která přišla sedm měsíců po odvolání z AC, označil za sen. "Jsem romantik. Nehledal jsem práci, ale sen a tohle je obrovská výzva. Nemohl jsem to odmítnout," řekl Leonardo, jenž musel opustil lavičku AC po jediné sezóně kvůli neshodám s majitelem Silviem Berlusconim.

Inter získal italský titul v pěti předchozích sezonách, ale pod vedením trenéra Rafaela Beníteze nabral v Serii A velkou ztrátu na vedoucí AC. Má však dva zápasy k dobru. "Pořád věřím, že můžeme získat titul. Třináct bodů je hodně, ale pořád je před námi dlouhá cesta," uvedl Leonardo, který podepsal s klubem smlouvu do roku 2012. Premiéru na lavičce Interu si odbude 6. ledna v utkání proti Neapoli.

Reklama

Související témata: