Hlavní obsah

Mutu odešel z tréninku a nejspíš ve Fiorentině skončil

ŘÍM

Dny kontroverzního fotbalového útočníka Adriana Mutua ve Fiorentině jsou nejspíš definitivně sečteny. Jednatřicetiletý rumunský útočník naštval vedení, když ve středu bez omluvy odešel z tréninku.

Článek

"Vždycky jsem se ho zastával, ale tentokrát ukázal nedostatek úcty ke klubu, spoluhráčům i mně," citovala trenéra Sinišu Mihajloviče agentura AP. "Jsem velmi naštvaný. Někoho takového nepotřebujeme," dodal kouč, který hráče vynechal v nominaci na čtvrteční ligový zápas s Boloňou (1:1).

Útočníka odsoudilo také vedení klubu. "Je to další čin, kterým v poslední době poškodil dres Fiorentiny. Proto jsme se rozhodli, že se budeme bránit všemi dostupnými prostředky, klidně i u soudu," uvedlo v prohlášení.

Mutu nikdy neměl k potížím daleko. V roce 2004 měl pozitivní test na kokain, za což dostal sedmiměsíční trest a byl propuštěn z Chelsea. Londýnskému klubu musí také zaplatit odškodné 17 milionů eur (asi 417 milionů korun).

V říjnu mu navíc vypršel devítiměsíční trest za užití zakázaného stimulantu sibutraminu. Ve stejné době se také dostal do potíží, když v jednom baru ve Florencii napadl a zranil barmana.

Reklama

Související témata: