Hlavní obsah

AC Milán po divoké přestřelce remizoval s Udine

ŘÍM

Fotbalisté vedoucího AC Milán remizovali v italské lize s Udine 4:4. V dramatickém utkání padly čtyři branky až v závěrečné čtvrthodině. "Rossoneri" na svém stadionu podruhé za sebou nevyhráli a v čele tabulky mají čtyřbodový náskok před Neapolí. Ta v neděli doma jasně porazila Juventus 3:0 díky hattricku Uruguayce Edinsona Cavaniho.

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Luca Toni z Juventusu Turín posílá míč do sítě Neapole. Gól ale nebyl uznán kvůli faulu na brankáře Morgana De Sanctise.

Článek

Udine bylo na San Siru blízko vítězství, v 66. minutě zvýšil svým druhým zásahem na 3:1 pro hosty útočník Antonio Di Natale. Ten vede se třinácti ligovými góly tabulku střelců společně s Cavanim.

Domácí poté dvěma brankami během dvou minut vyrovnali, ale střídající Germán Denis v předposlední minutě znovu vrátil hostům vedení.

Ti ho však ani tentokrát neudrželi a nejlepší domácí střelec Zlatan Ibrahimovic v třetí minutě nastavení svou desátou ligovou brankou vyrovnal. Dvakrát se před ním prosadil jeho brazilský spoluhráč Alexandre Pato, další dvě asistence v milánském dresu si připsala střídající zimní posila ze Sampdorie Janov Antonio Cassano.

Inter Milán i v druhém utkání pod trenérem Leonardem zvítězil. Obhájce titulu vyhrál 2:1 v Catanii a po třech ligových zápasech dokázal venku naplno bodovat.

Všechny branky padly během osmi minut druhého poločasu. Domácí se dostali do vedení v 71. minutě po Gomezově trefě, ale argentinský záložník Esteban Cambiasso dvěma góly v rychlém sledu utkání otočil.

Neapol potvrdila výbornou domácí formu a na svém stadionu San Paola vyhrála v Serii A popáté za sebou. Cavani otevřel skóre ve 20. minutě, náskok zdvojnásobil za dalších šest minut a hattrick uzavřel v 54. minutě. Všechny góly vstřelil třiadvacetiletý útočník hlavou.

Juventus, v jehož obraně odehrál celý zápas uzdravený Zdeněk Grygera, prohrál i ve druhém utkání nového roku rozdílem tří branek. První venkovní soutěžní prohře "Staré dámy" po jedenácti utkáních nezabránila ani nová ofenzivní posila z FC Janov Luca Toni.

Oba římské celky utrpěly v dalších dnešních utkáních shodné porážky 1:2. Lazio, za které odehrál poslední čtvrthodinu útočník Libor Kozák, doma nečekaně podlehlo nováčkovi z Lecce. AS bez vyloučeného brankáře Julia Sergia nedokázalo bodovat na hřišti Sampdorie Janov, přestože soupeř dohrával v devíti.

19. kolo italské fotbalové ligy:
Sampdoria Janov - AS Řím 2:1 (58. Pozzi z pen., 84. Guberti - 17. Vučinič), Chievo - Palermo 0:0, Fiorentina - Brescia 3:2 (72. Gilardino, 86. Santana, 88. Ljajič - 30. Diamanti, 45.+4 Cordova), Bari - Boloňa 0:2 (38. Ekdal, 69. Di Vaio), Cesena - FC Janov 0:0, Catania - Inter Milán 1:2 (71. Gomez - 74. a 79. Cambiasso), AC Milán - Udine 4:4 (45.+1 a 82. Pato, 78. vlastní Benatia, 90.+3 Ibrahimovic - 35. a 66. Di Natale, 53. Sánchez, 89. Denis), Parma - Cagliari 1:2 (54. Giovinco - 22. a 31. Acquafresca), Lazio Řím - Lecce 1:2 (47. Mauri - 39. vlastní Muslera, 72. Grossmüller), Neapol - Juventus Turín 3:0 (20., 26. a 54. Cavani).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články