Hlavní obsah

Kanonýr Toni se v Juventusu hned zranil

Italský fotbalový kanonýr Luca Toni se krátce po přestupu do Juventusu zranil. Bývalý nejlepší střelec italské a německé ligy odkulhal ve čtvrtečním utkání Italského poháru proti Catanii ze hřiště už po osmnácti minutách s poraněním kolenem. Mimo hru má být zhruba měsíc.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Zraněný Luca Toni. Ilustrační foto

Článek

Vedení turínského klubu přitom Toniho angažovalo z FC Janov proto, aby zastoupil zraněné útočníky Vincenza Iaquintu a Fabia Quagliarellu, který si s poškozeným kolenem nezahraje do konce sezony. Lehké problémy s kolenem má po pohárovém utkání také kapitán Alessandro Del Piero. Toni, jenž podepsal smlouvu do léta 2012, zatím odehrál pouze jedno celé utkání při ligové porážce 0:3 v Neapoli.

Fanoušky Juventusu potěšil ve čtvrtek vedle výhry 2:0 také návrat gólmana Gianluigi Buffon, který chytal poprvé po letní operaci zad a sedmiměsíční pauze. "Být zpátky je skvělý pocit. Možná to vypadá, že pro někoho, kdo vyhrál mistrovství světa a byl ve finále Ligy mistrů, nebude Italský pohár moc znamenat. Ale já mám po tomhle vystoupení vážně dobrý pocit," řekl Buffon, jenž měl v zápase jediný těžký zásah v závěrečných minutách. "Kdybych si aspoň něco nechytil, okamžitě bych s fotbalem skončil," žertoval.

Reklama

Související témata: