Hlavní obsah

Inter porazil Boloňu a vyhrál pod Leonardem i čtvrtý zápas

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán vyhráli i ve čtvrtém utkání pod novým trenérem Leonardem. V italské lize porazili obhájci titulu Boloňu na svém hřišti hladce 4:1, v neúplné tabulce se posunuli na čtvrté místo a navíc mají dva zápasy k dobru.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalisté Interu Milán se radují z branky.

Článek

Domácí poslal do vedení ve 20. minutě srbský záložník Dejan Stankovič a za deset minut zvýšil argentinský útočník Diego Milito. V druhém poločase přidal další dvě branky nejlepší střelec Interu Samuel Eto'o, který si polepšil na jedenáct branek v Serii A. Čestným úspěchem hostů uzavřel skóre Uruguayec Henry Giménez.

Mimořádný byl zápas pro domácího kapitána Javiera Zanettiho. Sedmatřicetiletý Argentinec svým 519. ligovým startem za Inter vyrovnal rekord Beppeho Bergomiho.

Druhá Neapol doma remizovala 0:0 s Fiorentinou a nevyužila možnost přiblížit se vedoucímu AC Milán minimálně do neděle na rozdíl jediného bodu. Svěřenci Waltera Mazzarriho na stadionu San Paola poprvé po pěti zápasech nevyhráli. Hosté se nedočkali venkovního vítězství ani v desátém ligovém zápase v sezoně.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Neapol - Fiorentina 0:0, Inter Milán - Boloňa 4:1 (63. a 72. Eto'o, 20. Stankovič, 30. Milito - 77. Giménez).

Reklama

Související témata: