Hlavní obsah

Kozák svým druhým gólem v Itálii zajistil Laziu těsnou výhru

ŘÍM

Český fotbalista Libor Kozák si připsal druhý gól kariéry v italské lize. V nedělním utkání 20. kola se trefil do sítě Sampdorie Janov a šest minut před koncem tak zajistil Laziu Řím těsné vítězství 1:0. Lazio vyhrálo v jarní části ligy poprvé a bodově se dotáhlo na druhou Neapol.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Český útočník z Lazia Řím Libor Kozák se raduje z branky do sítě Sampdorie Janov.

Článek

Spolu s ní Lazio ztrácí čtyři body na vedoucí AC Milán, který podruhé za sebou zaváhal. Po domácí remíze s Udine dnes rovněž jen remizoval 1:1 na půdě o záchranu bojujícího Lecce. Milán se ujal vedení brankou Zlatana Ibrahimovice ze 49. minuty, osm minut před koncem srovnal Olivera.

Český reprezentant do 21 let tak znovu prokázal, že je cenným žolíkem. Nastoupil posedmé v sezoně, ale již potřetí přispěl k vítěznému gólu. V 3. kole nejprve sám zařídil triumf nad Fiorentinou, v posledním podzimním kole pak donutil obránce Udine Zapatu dát si v závěru vlastní gól a darovat tak Laziu tři body.

Dnes Kozák znovu zaznamenal vítěznou branku. Na hřiště nastoupil v 77. minutě, o sedm minut později dostal přihrávku od Ledesmy a rozhodl. Se spoluhráči slavil branku tak vehementně, až skončil s roztrženým dresem. Následně ho svlékl, za což dostal žlutou kartu.

"Dát gól je skvělý pocit. Jsem ohromě šťastný," řekl po zápase televizi Sky Kozák, který měl přitom odejít na hostování do druhé ligy, kde by dostal více prostoru na hřišti. Nyní si však řekl o více šancí v Laziu. "Sedneme si s klubem, probereme nabídky a společně se rozhodneme, co pro mě bude nejlepší," dodal český útočník, kterého italská média zvolila hvězdou zápasu.

Ocenění se mu dostalo i od trenéra Edoarda Reji. "Kozák je kluk s velkým potenciálem. Ačkoli se jeho budoucnost v klubu občas zpochybňovala, on vždy ukázal pozitivní přístup. Dnes nám pomohl k vytouženému vítězství. Tyhle tři body jsme potřebovali. Dají nám klid do dalších zápasů," prohlásil po zápase trenér Lazia. "Ukázalo se, že Kozák dokáže do zápasu naskočit se stejnou kvalitou, jako by hrál od začátku. To dokážou jen hráči velké kvality," dodal.

Z výhry se radoval i další český zástupce v Serii A Zdeněk Grygera, jeho Juventus Turín doma porazil Bari 2:1 góly Del Piera a Aquilaniho. Grygera u toho byl v závěrečných 12 minutách, kdy vystřídal Traoreho.

Bývalý hráč Sparty Slovák Juraj Kucka se ani ve svém druhém utkání v dresu Janova výhry nedočkal. Po porážce s Interem Milán v poháru dnes Janov nestačil doma na Udine a prohrál 2:4. Kucka u toho byl po celý zápas.

O jeden gól Udine se postaral Antonio Di Natale, který se tak 14. zásahem v sezoně osamostatnil v čele tabulky střelců.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Cagliari - Palermo 3:1 (23. Matri, 48. vlastní Nocerino, 54. Biondini - 50. Pastore), Brescia - Parma 2:0 (45. Bega, 88. Diamanti), Catania - Chievo 1:1 (29. Maxi Lopéz z pen. - 65. Pellisier), Cesena - AS Řím 0:1 (89. vlastní Pellegrino), FC Janov - Udine 2:4 (45. Milanetto, 58. Destro - 27. Armero, 56. Di Natale, 70. Sanchéz, 90. Denis), Juventus Turín - Bari 2:1 (43. Del Piero, 79. Aquilani - 57. Rudolf), Lazio Řím - Sampdoria Janov 1:0 (84. Kozák), Lecce - AC Milán 1:1 (82. Olivera - 49. Ibrahimovic).

Reklama

Související témata: