Hlavní obsah

Kozák rozhodl v italské lize dvěma góly o výhře Lazia Řím

ŘÍM

Útočník Lazia Řím Libor Kozák vstřelil v italské lize dva góly, kterými rozhodl o vítězství nad Fiorentinou 2:0. Jedenadvacetiletý fotbalista se během pěti minut druhého poločasu nejprve trefil z penalty a poté ze hry.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Libor Kozák z Lazia Řím (druhý zleva) proměňuje penaltu v utkání s Fiorentinou.

Článek

Kozák v sobotu nastoupil v Serii A poprvé v základní sestavě římského celku a zdvojnásobil svou gólovou bilanci v soutěži. V předchozích osmi utkáních se jako střídající žolík trefil dvakrát. Každý jeho zásah byl navíc vítězný.

Bývalý fotbalista Opavy poslal domácí do vedení v 69. minutě, kdy jistě proměněnou penaltou potrestal zákrok Pera Kröldrupa, který ho fauloval. Druhý gól přidal Kozák o čtyři minuty později, když zakončil protiútok přesnou hlavičkou.

Lazio vyhrálo teprve podruhé z posledních pěti ligových utkání a v neúplné tabulce poskočilo na třetí příčku před městského rivala AS. Fiorentina ani v jedenáctém venkovním utkání v sezóně nevyhrála.

Lídr si upevnil vedení

První místo v tabulce si upevnili fotbalisté AC Milán, kteří i bez vyloučeného záložníka Marka van Bommela vyhráli na půdě Catanie 2:0. Ta prohrála stejným výsledkem i ve druhém zápase pod novým trenérem Diegem Simeonem.

Třiatřicetiletý Van Bommel, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě už v 54. minutě, tak nedohrál svůj premiérový ligový zápas v dresu "Rossonerri" po nedávném příchodu z Bayernu Mnichov.

Sicilské mužstvo však početní výhodu nevyužilo a brankáře Andujara navíc překonal už za čtyři minuty Brazilec Robinho. Náskok AC zvýšil pět minut před koncem nejlepší týmový střelec Zlatan Ibrahimovic svým třináctým ligovým zásahem v sezoně.

Podruhé v tomto ročníku Serie A se dostal do hry Marek Jankulovski. Bývalý český reprezentant, s kterým v AC přestali počítat, vystřídal v 75. minutě zraněného Massima Ambrosiniho. Jankulovski si zahrál poprvé od 10. listopadu, kdy nastoupil v poslední minutě proti Palermu.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
Lazio Řím - Fiorentina 2:0 (69. z pen. a 73. Kozák), Catania - AC Milán 0:2 (58. Robinho, 85. Ibrahimovic).

Reklama

Související témata: