Hlavní obsah

Milán jen remizoval s Janovem a vede už jen o tři body

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán v nedělním 24. kole italské ligy pouze remizovali 1:1 na hřišti FC Janov a jejich náskok v čele tabulky se ztenčil už jen na tři body. Druhá Neapol totiž doma porazila Cesenu 2:0 i zásluhou osmnáctého gólu Edinsona Cavaniho v sezóně. Obhájce titulu Inter Milán po výhře 5:3 nad AS Řím ztrácí z třetího místa na lídra už jen pět bodů a má zápas k dobru.

Bývalý sparťan Juraj Kucka (vlevo) v dresu FC Janov znepříjemňuje život Mathieu Flaminimu z AC Milán.

Článek

AC Milán přitom vedl po Patově gólu a směřoval za výhrou, ovšem Janov, v jehož sestavě znovu nechyběl bývalý hráč Sparty Juraj Kucka, zachránila další lednová posila Floro Flores.

Také Parma se mohla spolehnout na novou posilu. Útočník Amauri, který přišel na hostování z Juventusu, se domácímu publiku představil parádní gólovou střelou přes hlavu. Stačilo to však pouze na remízu 1:1 s Fiorentinou.

Český útočník Libor Kozák sice znovu nastoupil v základní sestavě Lazia, na své dva góly z minulého kola však nenavázal. Tentokrát ho zastoupil Brazilec Hernanes, který precizně zahraným přímým kopem zajistil Laziu remízu 1:1 s Chievem.

Lazio tak přišlo o třetí příčku, na té je Inter. Ten potvrdil zlepšení pod trenérem Leonardem a proti AS Řím si připsal již devátou výhru z posledních deseti soutěžních zápasů. Hlavní zásluhu na tom měl útočník Samuel Eto'o, který dva góly dal a na další přihrál Mottovi.

Inter se však o výhru musel strachovat, přestože vedl již o tři branky a soupeř hrál od 63. minuty bez vyloučeného Burdissa, jenž do Říma přišel právě z Interu. Vučinič s Loriou však i v oslabení snížili na rozdíl jediného gólu a zápas zdramatizovali. Inter však už výhru nepustil, naopak Cambiasso v poslední minutě definitivně rozhodl.

Palermo během pěti minut otočilo nepříznivě se vyvíjející skóre na stadionu Lecce. Ještě v 57. minutě prohrávali hosté 1:2, pak však mířili přesně postupně Pastore, Hernández a Iličič a v 62. minutě bylo rozhodnuto.

Již šestou ligovou porážku za sebou utrpělo Bari, které zůstává nadále na posledním místě tabulky. V duelu s Brescií navíc znovu neskórovalo. V posledních šesti zápasech tak dalo pouhé dva góly.

Itálie - 24. kolo
Boloňa - Catania 1:0 (41. Portanova), Brescia - Bari 2:0 (17. Diamanti z pen., 90.+1 Caracciolo), FC Janov - AC Milán 1:1 (45. Floro Flores - 29. Pato), Lazio Řím - Chievo 1:1 (45. Hernanes - 64. Cesar), Lecce - Palermo 2:4 (17. Giacomazzi, 50. Jeda - 45. Miccoli, 57. Pastore, 60. Hernández, 62. Iličič), Neapol - Cesena 2:0 (13. Cavani, 90. Sosa), Parma - Fiorentina 1:1 (15. Amauri - 49. D'Agostino z pen.), Inter Milán - AS Řím 5:3 (35. a 63. z pen. Eto'o, 3. Sneijder, 70. Motta, 90. Cambiasso - 13. Simplicio, 75. Vučinič, 81. Loria).

Reklama

Související témata: