Hlavní obsah

AC Milán v italské lize deklasoval Parmu a pojistil si vedení

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán deklasovali v italské lize Parmu na svém hřišti 4:0 a pojistili si první místo. V novém roce neporažené mužstvo, které v úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů přivítá londýnský Tottenham, v Serii A naplno bodovalo po dvou předchozích remízách. Milánský celek dál vede tabulku o tři body před Neapolí, která vyhrála v dalším dnešním utkání na hřišti AS Řím 2:0.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Robinho z AC Milán se raduje z branky do sítě Parmy.

Článek

Skóre na San Siru otevřel v osmé minutě první ligovou brankou v sezoně Nizozemec Clarence Seedorf. Náskok za devět minut zdvojnásobil Antonio Cassano, který si připsal první gól v dresu "Rossoneri" od svého lednového příchodu ze Sampdorie Janov.

Druhý poločas pak patřil střídajícímu Brazilci Robinhovi, který zpečetil výsledek dvěma brankami během tří minut.

Neapol udržela kontakt s vedoucím AC díky dvěma brankám nejlepšího střelce soutěže Edinsona Cavaniho, který si s dvaceti ligovými zásahy upevnil náskok v čele střeleckého pořadí. Uruguayský útočník nejprve pět minut po přestávce z penalty poslal hosty do vedení a v 83. minutě náskok ranou zblízka pojistil.

Neapol vyhrála na římském stadionu nad AS poprvé od roku 1993 a připravila domácímu mužstvu první domácí ligovou prohru v sezoně.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
AC Milán - Parma 4:0 (62. a 65. Robinho, 8. Seedorf, 17. Cassano), AS Řím - Neapol 0:2 (50. z pen. a 83. Cavani).

Reklama

Související témata: