Hlavní obsah

VIDEO: Výplod choré fantazie, odmítá kouč Tottenhamu, že rasisticky provokoval Gattusa

LONDÝN /PRAHA

Tři dny mlčel, na výpady italského bouřliváka Gattusa nereagoval, a zachovával dekorum. Nakonec se ale trenér anglického Tottenhamu Joe Jordan neudržel. To když kapitán milánského AC začal obhajovat svůj nechutný úlet v osmifinálové partii Ligy mistrů tím, že ho kouč soupeře vyprovokoval rasistickými urážkami. „Nesmysl. A ubohý k tomu. Výplod jeho choré fantazie,“ setřel Jordan Gattusa, který za úterní úlet skončí před disciplinární komisí UEFA.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Nepříčetný Gennaro Gattuso drží pod krkem asistenta trenéra Tottenhamu.

Článek

Choval se jako pominutý. Jako blázen, který přišel o poslední zbytky zdravého rozumu. Jak jinak si vysvětlit nechutné divadlo, k němuž se kapitán AC Milán Gattuso v prvním duelu osmifinále Champions League snížil?! Jeho rossoneri prohráli na San Siru s Tottenhamem 0:1 a on šel trenérovi „kohoutů“ Jordanovi po krku. V průběhu zápasu, po jeho skončení zase... Nejenže devětapadesátiletého Skota škrtil, ale pokoušel se ho trefit i hlavou.

„Těžko se mohu něčím omluvit, prostě jsem se přestal ovládat,“ uznával třiatřicetiletý Gattuso bezprostředně po zápase, kdy ho televizní kamery usvědčily z neomluvitelného úletu, který bude 21. února řešit i disciplinární komise UEFA. A to přesto, že sudí Gattusa za jeho výlev nepotrestal.

Možná právě hrozící distanc přiměl Gattusa, aby si hledal omluvu. Přišel s tím, že ho vyprovokovaly rasistické urážky, jimiž ho asistent trenéra Joe Jordan od postranní čáry častoval.

„Nesmysl. Výplod jeho fantazie. Gattuso musí mít opravdu velkou představivost, aby s něčím takovým přišel. Pokud chtěl podat nějaké vysvětlení, měl přijít s něčím lepším a hlavně věrohodnějším,“ ohradil se devětapadesátiletý trenér Tottenhamu Joe Jordan, který původně nechtěl zmiňovaný incident vůbec komentovat.

Teď ho k tomu ale Gattuso přiměl. „Zdůvodněním nepravdivým a hlavně ubohým,“ rozhorlil se Jordan ve zpovědi pro Daily Mail.

„Itálie představovala v mém životě moc důležitou etapu, protože jsem prožil tři úspěšné sezóny v AC Milán a Veroně. A dodnes jsem šťastný, že jsem za AC hrál, protože to je zcela výjimečný klub a já si nemohl vybrat lepší. Miluji Itálii, s tamními lidmi jsem se cítil vždy spřízněn, a proto je ubohé mě nařknout z rasismu, stejně jako nenávisti k Italům“, nechápe Jordan, proč s takovouto omluvou Gattuso přišel.

„Spíše mi to připadá, jako by mu někdo takovou výmluvu infikovat. Třeba jeho agent,“ myslí si Jordan, že lidé kolem kapitána AC Milán vymysleli, že rasistické provokace od trenéra Tottenhamu by mohly ovlivnit disciplinární komisi UEFA a ta by mohla být k hráči milorsdnější.

Reklama

Související témata: