Hlavní obsah

Trápící se AS Řím ztratil s Janovem tříbrankový náskok

ŘÍM

Fotbalisté AS Řím potvrdili svou aktuální krizi. V dnešním utkání 26. kola italské ligy proti Janovu jim k bodovému zisku nestačilo ani tříbrankové vedení a prohráli 3:4. Z posledních pěti soutěžních zápasů tak uhráli jedinou remízu a inkasovali 16 branek. Ještě víc se tak zvýšik tlak na trenéra Claudia Ranieriho, kterého fanoušci již v minulém týdnu vyzvali k rezignaci.

Foto: Tony Gentile , Reuters

Libor Kozák z Lazia (vpravo) bojuje o míč s hráčem Bari Massimo Donatim

Článek

Římané přitom měli velmi dobře našlápnuto na to zapomenout na nevydařené předchozí únorové zápasy. Kapitán Totti nejprve připravil góly pro obránce Mexese a Burdissa a po změně stran sám zvýšil už na 3:0. Jenže hned za minutu snížil Palacio a odstartoval nečekaný obrat.

Argentinský útočník, známý svým copánkem, se trefil ještě jednou a v 86. minutě připravil vítězný gól pro mladíka Paloschiho, který se rovněž prosadil dvakrát. Na obratu se svým výkonem podílel i bývalý hráč pražské Sparty Juraj Kucka.

Naopak druhý z římských celků Lazio popáté za sebou bodoval, když doma porazil Bari 1:0 gólem Hernanese. Za vítěze odehrál celé utkání český útočník Libor Kozák, před zraky trenéra národního týmu Michala Bílka se však tentokrát střelecky neprosadil.

Vedoucí příčku si pojistil AC Milán, který zvítězil 2:1 na půdě Chieva. Do vedení poslal lídra tabulky Brazilec Robinho, který si však při zpracování pomohl rukou. Domácí sice srovnali, ale osm minut před koncem předvedl střídající Pato povedenou samostatnou akci, uvolnil se přes tři obránce a střelou k tyči rozhodl.

AC Milán tak vede o pět bodů před obhájcem titulu Interem a o šest před Neapolí, která však má večerní zápas s Catanií k dobru.

Fotbalisté Juventusu Turín prohráli 0:2 na hřišti Lecce, když už od 12. minuty hráli bez vyloučeného gólmana Gianluigiho Buffona, který zahrál rukou vně pokutového území. I domácí po změně stran přišli o jednoho hráče, to však již vedli o dvě branky a náskok si pohlídali. Po teprve druhé výhře z posledních devíti domácích zápasů se Lecce dostalo z pásma sestupu.

Juventus šel do utkání jako favorit, ale papírové předpoklady vzaly za své ve 12. minutě. Domácím vyšel brejk a jejich útočník postupoval sám na Buffona. Brankář Juventusu mu vyběhl v ústrety, ale protihráč byl u míče dřív a Buffon zahrál rukou. Následovala červená karta a Juventus musel hrát v oslabení, čehož domácí dvakrát využili.

Juventus venku vyhrál jediné z posledních šesti utkání a znovu si zkomplikoval boj o první čtyři příčky, zaručující start v Lize mistrů. Český obránce Zdeněk Grygera zůstal jen mezi náhradníky Juventusu.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Lecce - Juventus Turín 2:0 (32. Misbáh, 48. Bertolacci), Chievo - AC Milán 1:2 (61. Fernandes - 25. Robinho, 82. Pato), FC Janov - AS Řím 4:3 (52. a 74. Palacio, 68. a 86. Paloschi - 6. Mexes, 16. Burdisso, 51. Totti), Fiorentina - Sampdoria Janov 0:0, Lazio Řím - Bari 1:0 (6. Hernanes), Parma - Cesena 2:2 (64. Crespo z pen., 89. Palladino - 31. Rosina, 79. Sammarco), Udine - Brescia 0:0, Neapol - Catania 1:0 (25. Zuniga).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články