Hlavní obsah

Trenéra Ranieriho u fotbalistů AS Řím nahradil Montella

ŘÍM

Novým trenérem fotbalistů AS Řím je bývalý italský reprezentant Vincenzo Montella. U týmu nahradil Claudia Ranieriho, který odstoupil po nedělním ligovém duelu s Janovem, v němž AS neudrželo tříbrankové vedení a prohrálo 3:4.

Článek

Šestatřicetiletý Montella dosud v AS Řím vedl jeden z mládežnických výběrů. Na lavičce svého bývalého klubu, v jehož dresu nastřílel 102 gólů a v roce 2001 s ním získal titul, si odbude trenérskou premiéru ve velkém fotbale.

Jednašedesátiletý Ranieri vedl AS Řím od září 2009 a v minulé sezoně s ním skončil na druhé příčce o dva body za mistrovským Interem Milán. V aktuálním ročníku se však "Giallorossi" nevedlo, porážka s Janovem pro ně byla čtvrtou prohrou v řadě a v tabulce Serie A jim patří osmé místo.

Montella skončil s fotbalem před dvěma lety, během kariéry nastupoval mimo jiné i za Janov, Sampdorii a Fulham. V reprezentaci nastoupil k 20 zápasům, v kterých dal tři góly. Zahrál si také na mistrovství Evropy v roce 2000 a na světovém šampionátu o dva roky později.

Reklama

Související témata: