Hlavní obsah

AC Milán bez vyloučeného Ibrahimovice remizoval s posledním Bari

MILÁN

Fotbalisté AC Milán dnes nevyužili v italské lize možnost zvýšit vedení v tabulce. Ve 29. kole jen remizovali na svém hřišti bez vyloučeného Zlatana Ibrahimovice s posledním Bari 1:1. Červenou kartu dostalo v tomto kole celkem osm fotbalistů.

Foto: Pier Paolo Cito, ČTK/AP

Švédský útočník ve službách AC Milán Zlatan Ibrahimovič utkání nedohrál.

Článek

Svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho si tak nespravili chuť po středečním vyřazení z Ligy mistrů od Tottenhamu a devět utkání před koncem vedou tabulku Serie A o pět bodů před mistrovským Interem. Také druhý milánský tým v tomto kole ztratil, v pátek remizoval s Brescií.

Favorita zaskočil ve 39. minutě vedoucí brankou Rudolf Gergely. Maďarský útočník střelou na vzdálenější tyč zakončil Almirónův chytře rozehraný volný přímý kop. Hráči AC dlouho nemohli nelézt recept na mužstvo, které z předchozích deseti ligových duelů osmkrát prohrálo. Nervy neudržel jejich nejlepší střelec Ibrahimovic. Kontroverzní útočník v 73. minutě udeřil protihráče do břicha a rozhodčí mu bez váhání ukázal červenou kartu.

I bez vysokého Švéda si však dokázali domácí vytvořit velký tlak, ze kterého osm minut před koncem alespoň vyrovnal umístěným volejem ofenzivní záložník Antonio Cassano. Díky němu "Rossoneri" udrželi neporazitelnost i po dvanáctém ligovém zápase v roce 2011.

Krajní bek AC Marek Jankulovski, jenž nastoupil v předchozích třech soutěžních utkáních v základní sestavě, nebyl dnes ani na lavičce.

Totti zařídil AS výhru v římském derby

Římské derby dopadlo lépe pro AS, které porazilo Lazio díky dvěma brankám kapitána Franceska Tottiho 2:0 a v pátém soutěžním utkání po sobě nad svým městským rivalem zvítězilo. V závěru vypjatého duelu byli na straně Lazia vyloučeni rumunský obránce Stefan Radu a záložník Cristian Ledesma. Jejich spoluhráč Libor Kozák přišel na hřiště v 75. minutě, ale svou šestou ligovou branku v sezoně přidat nedokázal.

Totti poslal "Vlky" do vedení dvacet minut před koncem tvrdou ranou po standardní situaci, skóre čtyřiatřicetiletý útočník zvýšil suverénně proměněnou penaltou ve třetí minutě nastavení.

AS se oklepalo z úterního vyřazení z Ligy mistrů od Šachťaru Doněck a pod novým trenérem Vincenzem Montellou zvítězilo v domácí soutěži potřetí ze čtyř zápasů.

Výbornou formu potvrdilo v novém roce neporažené Udine jasnou výhrou 4:0 v Cagliari. Hosté se po devátém vítězství z posledních dvanácti utkání vyhoupli na čtvrtou příčku tabulky. Klub ze severu Itálie je překvapivě úspěšnější na hřištích soupeřů, kde dnes zvítězil popáté za sebou a během této série dosáhl obdivuhodného skóre 20:3.

Hostům vypracovali dvoubrankové vedení dvěma slepenými góly na konci prvního poločasu Maročan Mehdi Benatia a Chilan Alexis Sánchez. Po přestávce se dvakrát během šesti minut prosadil i nejlepší střelec soutěže Antonio Di Natale, který si polepšil na 24 přesných zásahů v sezoně. V posledních šesti utkáních Serie A se třiatřicetiletý útočník trefil hned devětkrát.

Neapol zvítězila v Parmě 3:1, přerušila dvouzápasovou ligovou sérii bez výhry a vstřelené branky a udržela se na třetím místě. "Azzurri" ztrácejí bod na druhý Inter a šest bodů na vedoucí AC.

Domácí sice poslal do vedení ve 29. minutě útočník Raffaele Palladino, ale hosté ve čtyřech minutách druhého poločasu otočili utkání zásluhou Slováka Marka Hamšíka a Argentince Ezequiela Lavezziho. Tři minuty před koncem, když už domácí hráli bez vyloučeného Danieleho Galloppy, zpečetil výhru Neapole třetím gólem obránce Christian Maggio.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:
AC Milán - Bari 1:1 (82. Cassano - 39. Gergely), AS Řím - Lazio Řím 2:0 (70. a 90.+3 z pen. Totti), Cagliari - Udine 0:4 (48. a 54. Di Natale, 43. Benatia, 44. Sánchez), Catania - Sampdoria Janov 1:0 (75. Llama), Chievo - Fiorentina 0:1 (48. Vargas), FC Janov - Palermo 1:0 (77. Flores), Lecce - Boloňa 0:1 (33. Ramirez), Parma - Neapol 1:3 (29. Palladino - 52. Hamšík, 56. Lavezzi, 87. Maggio).

Reklama

Související témata: