Hlavní obsah

AC Milán prohrál 0:1 v Palermu a zdramatizoval boj o titul

Fotbalisté AC Milán prohráli v Palermu 0:1 a po první porážce v italské lize v roce 2011 zdramatizovali boj o mistrovský titul. Tabulku vedou o pět bodů před městským rivalem a obhájcem prvenství Interem, který má však před sebou nedělní utkání s Lecce. V dalším ligovém kole se navíc oba rivalové střetnou ve zřejmě klíčovém milánském derby.

Článek

Krajní bek Marek Jankulovski sice nastoupil v základní sestavě hostů, ale po 16 minutách musel opustit hřiště se zraněným kolenem. Utkání rozhodl v deváté minutě rumunský obránce Dorin Goian střelou po těsném ofajdovém postavení.

AC v útoku výrazně chyběl suspendovaný nejlepší střelec Zlatan Ibrahimovic a jeho ofenzivní náhradníci Pato, Cassano ani Robinho se na Sicílii neprosadili.

Palermo ukončilo pětizápasovou ligovou sérii bez bodu a po čtyřech utkáních v Serii A vstřelilo branku. Na svém stadionu Renza Barbery porazilo "Rossoneri" počtvrté za sebou.

V druhém dnešním utkání doma Lazio Řím zdolalo nováčka Cesenu 1:0 a minimálně do neděle se posunulo na čtvrté místo před Udine. Domácí, za které rozhodl gólem už v druhé minutě argentinský útočník Mauro Zárate, si spravili chuť po prohraném římském derby v minulém kole. Útočník Lazia Libor Kozák se dostal na hřiště v 86. minutě.

Italská fotbalová liga - 30. kolo:
Lazio Řím - Cesena 1:0 (2. Zárate), Palermo - AC Milán 1:0 (9. Goian).

Reklama

Související témata: