Hlavní obsah

AC Milán porazil v derby Inter 3:0 a přiblížil se titulu

Fotbalisté AC Milán porazili v městském derby Inter jasně 3:0 a sedm utkání před koncem italské ligy si v čele tabulky vypracovali před svým rivalem pětibodový náskok. Tradičně vypjatý souboj nedohráli obránce Interu Cristian Chivu a na druhé straně střídající záložník Antonio Cassano.

Článek

Mužstvo AC přerušilo třízápasovou soutěžní sérii bez vítězství a svého souseda porazilo i podruhé v sezóně bez inkasované branky. Interu nepomohla ani přítomnost bývalého trenéra a hráče "Rossoneri" Leonarda.

Lídra soutěže poslal na San Siru do vedení už v první minutě Alexandre Pato. Brazilský útočník, který dnes výborně zastoupil suspendovaného kanonýra Zlatana Ibrahimovice, byl i u dvou dalších klíčových momentů.

Devět minut po přestávce ho těsně před pokutovým utkáním fauloval Rumun Chivu a rozhodčí mu bez váhání udělil červenou kartu. Hlavičkující Pato pak v 62. minutě využil početní převahu a zdvojnásobil vedení.

Hlavní postavou posledních minut byl kontroverzní Cassano. Minutu před koncem nejprve proměnil penaltu a za svlečený dres při oslavě dostal žlutou kartu. Za další čtyři minuty pak tvrdě fauloval soupeře a rovněž musel předčasně ze hřiště.

Reklama

Související témata: