Hlavní obsah

Neapol zásluhou hattricku Cavaniho otočila zápas s Laziem

NEAPOL

Fotbalisté Neapole se i po nedělním 31. kole italské ligy drží v boji o titul. V souboji s Laziem Řím sice dvakrát prohrávali, v závěru však i zásluhou vyloučení hostujícího obránce Biavy skóre otočili a díky hattricku kanonýra Edinsona Cavaniho vyhráli 4:3. Posunuli se tak na druhé místo tabulky a na vedoucí AC Milán ztrácejí stále jen tři body.

Článek

Lazio, za které nenastoupil český útočník Libor Kozák, mělo utkání velmi dobře rozehrané, když vedlo po sólu Mauriho a Diazově hlavičce již 2:0. Jenže pak přišla černá dvouminutovka, kdy se hlavou krátce po sobě prosadili Dossena a Cavani. Aronicův vlastní gól sice znovu vrátil Lazio do sedla, ovšem rozhodující chvíle nastala deset minut před koncem.

Stoper Biava byl vyloučen za faul ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Cavani. Uruguayský kanonýr pak dvě minuty před koncem zařídil i vítěznou trefu a uzavřel tak svůj čtvrtý hattrick v sezoně. Vylepšil si bilanci už na 25 ligových gólů a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucího Antonia Di Nataleho z Udine.

Dosavadní nejlepší střelec ligy vyšel po čtyřech zápasech naprázdno a Udine překvapivě prohrálo 0:2 v Lecce. Přišlo tak o třináctizápasovou šňůru bez porážky i o sérii 703 minut bez inkasovaného gólu. Zasloužil se o to záložník Bertolacci, který vstřelil obě branky domácího mužstva. Český útočník Matěj Vydra opět nebyl ani mezi náhradníky Udine.

us Turín zvládl klíčové utkání na hřišti AS Řím a po výhře 2:0 se vrátil do boje o pohárové příčky. Aktuálně na sedmém místě ztrácí na svého dnešního soupeře dva body. O góly se postarali Krasič a Matri. K výhře pomohl i český obránce Zdeněk Grygera, který přišel do hry ve 47. minutě.

Itálie - 31. kolo
Neapol - Lazio Řím 4:3 (62., 81. z pen. a 88. Cavani, 60. Dossena - 29. Mauri, 57. Diaz, 68. vlastní Aronica), Catania - Palermo 4:0 (48. vlastní Balzaretti, 61. Bergessio, 67. Ledesma, 77. Pesce), Cesena - Fiorentina 2:2 (18. Jimenez, 86. Caserta - 35. Gilardino, 69. Montolivo), Chievo - Sampdoria Janov 0:0, FC Janov - Cagliari 0:1 (16. Acquafresca), Lecce - Udine 2:0 (48. a 65. Bertolacci), Parma - Bari 1:2 (80. Amauri - 64. Parisi, 90. Alvaréz), AS Řím - Juventus Turín 0:2 (60. Krasič, 74. Matri).

Reklama

Související témata: