Hlavní obsah

AC Milán porazil Fiorentinu 2:0 a vede o tři body před Neapolí

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán udrželi v čele italské ligy tříbodový náskok před druhou Neapolí. V 32. kole zvítězili na hřišti Fiorentiny 2:1 a šest utkání před koncem soutěže mají nejblíže k mistrovskému titulu. Hosté zvládli závěr utkání i bez vyloučeného švédského útočníka Zlatana Ibrahimovice, který se do sestavy vrátil po třízápasovém disciplinárním trestu za předchozí červenou kartu.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Marek Hamšík v dresu Neapole oslavuje branku.

Článek

Svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho navázali na vítězné derby s Interem z minulého týdne a ve Florencii si vytvořili během první půle dvoubrankový náskok.

V osmé minutě otevřel skóre pohotovou ranou pětatřicetiletý nizozemský záložník Clarence Seedorf, čtyři minuty před přestávkou přidal další branku Brazilec Alexandre Pato, který zblízka zakončil povedenou akci spoluhráčů. Jednadvacetiletý útočník se čtrnáctým ligovým gólem dotáhl na nejlepšího týmového střelce Ibrahimovice.

Ten potvrdil svou kontroverzní pověst a za urážku asistenta rozhodčího čtyři minuty před koncem musel znovu předčasně ze hřiště. Domácí před Ibrahimovicovým vyloučením snížili po tečované střele Peruánce Juana Vargase z 79. minuty, ale oslabený milánský tým těsný náskok ubránil.

Fiorentina ukončila šestizápasovou sérii bez porážky, naposledy na svém stadionu Artemia Franchiho podlehla 16. února rovněž 1:2 Interu Milán.

Neapol zvítězila v Boloni 2:0 i bez svého nejlepšího střelce Edinsona Cavaniho, který nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu. Autora dosavadních 25 branek v Serii A zastoupili už v prvním poločase útočník Giuseppe Mascara a z penalty slovenský záložník Marek Hamšík. Hráči "Azzurri" prodloužili svou vítěznou sérii na čtyři utkání a zůstali v boji o italské Scudetto.

Lazio Řím porazilo Parmu na svém stadionu 2:0 a na čtvrtém místě tabulky vystřídalo Udine. Domácí poslal do vedení v 23. minutě brazilský záložník Hernanes, náskok pojistil čtvrt hodiny před koncem útočník Sergio Floccari.

Pouze mezi náhradníky Lazia znovu zůstal další forvard Libor Kozák. Nepovedený debut prožil nový trenér zachraňující se Parmy Franco Colomba.

Sedmý Juventus Turín porazil FC Janov na svém hřišti 3:2 a po třetím ligovém vítězství po sobě se přiblížil pohárovým příčkám. Domácí, na jejichž lavičce zůstal krajní bek Zdeněk Grygera, přitom dvakrát prohrávali.

Na úvodní vlastní gól stopera Leonarda Bonucciho z osmé minuty odpověděl v úvodu druhého poločasu záložník Simone Pepe. Hostům pak sice vrátil vedení útočník Antonio Floro Flores, ale útočníci "Staré dámy" Alessandro Matri a střídající Luca Toni v závěrečné půlhodině otočili zápas ve prospěch domácích.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:
Juventus Turín - FC Janov 3:2 (50. Pepe, 63. Matri, 83. Toni - 7. vlastní Bonucci, 57. Floro Flores), Bari - Catania 1:1 (33. Gazzi - 44. Maxi López), Boloňa - Neapol 0:2 (30. Mascara, 45.+1 Hamšík z pen.), Cagliari - Brescia 1:1 (22. Cossu - 61. Caracciolo), Lazio Řím - Parma 2:0 (23. Hernanes, 76. Floccari), Palermo - Cesena 2:2 (5. Kurtič, 36. Pinilla - 90.+2 Parolo, 90.+6 Giaccherini), Sampdoria Janov - Lecce 1:2 (69. Maccarone - 39. Di Michele, 66. Olivera), Fiorentina - AC Milán 1:2 (79. Vargas - 8. Seedorf, 41. Pato).

Reklama

Související témata: