Hlavní obsah

AS Řím má jako první italský klub zahraničního majitele

Fotbalový AS Řím je prvním klubem v italské Serii A, který bude mít většinového zahraničního vlastníka. Podle agentury AP se skupina amerických investorů vedená Thomasem Di Benedettem dohodla na koupi 67 procent akcií za 70 miliónů eur (1,7 miliardy korun).

Článek

"V profesionálním fotbale je hodně hráčů, kteří vyrostli v Římě," řekl Di Benedetto na tiskové konferenci v Bostonu. "Naším cílem je, aby se vrátili do AS Řím. Chceme do vedení dosadit takové lidi, kteří je přilákají zpět," dodal jednašedesátiletý obchodník, který je mimo jiné členem společnosti vlastnící baseballový tým Boston Red Sox. Jeho čtyři společníci James Pallotta, Michael Ruane a Richard D'Amore mají zase podíly v basketbalovém Bostonu Celtics.

Di Benedetto do fotbalu vstoupil ve spojení s italskou bankou Unicredit, která loni od předchozího majitele klubu rodiny Sensiů dostala kvůli vysokým dluhům část akcií AS Řím. Dluhy trojnásobného italského mistra činí 325 miliónů eur a média v březnu odhadovala jeho roční ztrátu na 40 miliónů eur.

Navzdory ekonomickým problémům AS Řím v minulé sezóně skončil druhý v italské lize i poháru. Letos mu zatím patří šestá příčka a v Lize mistrů došel do osmifinále.

Reklama

Související témata: