Hlavní obsah

AC Milán porazil Sampdorii jasně 3:0 a upevnil si první místo

MILÁN

AC Milán porazil Sampdorii jasně 3:0 a upevnil si první místo Fotbalisté vedoucího AC Milán se znovu přiblížili zisku italského titulu. Ve 33. kole Serie A doma porazili trápící se Sampdorii Janov 3:0 a v čele neúplné tabulky mají šestibodový náskok před Neapolí. Obhajoba se naopak vzdálila mistrovskému Interu, který prohloubil krizi prohrou 0:2 v Parmě.

Článek

AC vybojoval třetí ligovou výhru za sebou i bez distancované hvězdy Zlatana Ibrahimovice, který byl v minulém kole znovu vyloučen. "Rossoneri" poslal na San Siru do vedení ve 20. minutě Nizozemec Clarence Seedorf, ale už během prvního poločasu museli ze hřiště se svalovými zraněními brankář Christian Abbiati a útočník Alexandre Pato.

Devět minut po přestávce zdvojnásobil náskok proměněnou penaltou proti svému bývalému klubu Antonio Cassano. Definitivní jistotu dal domácím po hodině hry třetí brankou Brazilec Robinho.

Sampdoria nebodovala posedmé z posledních devíti duelů, ve kterých navíc jen třikrát skórovala. Čtvrtému týmu z minulé sezony tak reálně hrozí sestup do druhé ligy. Inter neodčinil středeční vyřazení z Ligy mistrů od Schalke a po dalším zaváhání ztrácí na městského rivala z třetí příčky už osm bodů. Svěřenci trenéra Leonarda prohráli počtvrté z posledních pěti soutěžních utkání.

O důležité výhře zachraňující se Parmy rozhodli hráči hostující z Juventusu Turín. Skóre otevřel ve 35. minutě záložník Sebastian Giovinco, náskok pojistil čtyři minuty před koncem brazilský útočník Amauri.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
AS Řím - Palermo 2:3 (20. Totti z pen., 90.+2 Vučinič - 43. Pinilla z pen., 84. a 90.+1 Hernández), AC Milán - Sampdoria Janov 3:0 (20. Seedorf, 54. Cassano z pen., 62. Robinho), Parma - Inter Milán 2:0 (35. Giovinco, 86. Amauri).

Reklama

Související témata: