Hlavní obsah

AC Milán vede italskou ligu už o osm bodů a míří za titulem

Fotbalisté AC Milán se znovu přiblížili k prvnímu mistrovskému titulu od roku 2004. Ve 34. kole italské ligy vyhráli na půdě nováčka Brescie 1:0 a čtyři zápasy před koncem mají osmibodový náskok na městského rivala Inter.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Interu Milán udržel naděje na zisk mistrovského titulu.

Článek

O čtvrtém ligovém vítězství AC v řadě rozhodl osm minut před koncem brazilský útočník Robinho. "Rossoneri" si proti předposlednímu celku soutěže poradili i bez svých nejlepších ligových střelců. Zlatan Ibrahimovic nemohl hrát kvůli trestu, Alexandra Pata nepustilo do hry zranění.

Inter otočil domácí zápas s Laziem Řím a po výhře 2:1 se posunul na druhé místo před Neapol. Svěřenci trenéra Leonarda, kteří prohráli čtyři z předchozích šesti soutěžních duelů, nezačali ani dnes na San Siru dobře. Po dvaceti minutách dostal brankář Júlio César červenou kartu za kontakt s Maurem Záratem a sám faulovaný útočník překonal náhradního gólmana Luku Castellazziho. Pět minut před koncem poločasu ale vyrovnal záložník Wesley Sneijder a v 53. minutě dokonal obrat dvacátým ligovým gólem v sezoně nejlepší týmový střelec Samuel Eto'o. Hosté, za které odehrál posledních dvacet minut útočník Libor Kozák, dohráli zápas bez vyloučeného středopolaře Stefana Mauriho.

Titul se vzdálil Neapoli, který prohrála v Palermu 1:2 a podruhé za sebou nebodovala. Hosty sice poslal do vedení už ve druhé minutě z penalty kanonýr Edinson Cavani, jenž se 26. brankou v sezoně dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Antonia Di Nataleho z Udine. Sicilský celek ale ještě na konci prvního poločasu otočil zápas trefou Federika Balzarettiho a dalším proměněném pokutovém kopu Cesara Bova.

Zaváhání Lazia nevyužilo páté Udine, pro které byla domácí prohra 0:2 s Parmou třetí ztrátou z posledních čtyř utkání. Zápas, v němž byl vyloučen domácí Gökhan Inler, rozhodl dvěma brankami útočník Parmy Amauri.

Jistotu sestupu do druhé ligy má poslední Bari po porážce 0:1 od dalšího ohroženého celku Sampdorie Janov.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
AS Řím - Chievo 1:0 (4. Perrotta), Bari - Sampdoria Janov 0:1 (59. Pozzi z pen.), Boloňa - Cesena 0:2 (48. Giaccherini, 84. Malonga), Cagliari - Fiorentina 1:2 (46. Cossu - 45.+1 a 50. Cerci), FC Janov - Lecce 4:2 (10. a 62. Floro Flores, 42. a 54. Palacio - 3. a 30. Di Michele), Inter Milán - Lazio Řím 2:1 (40. Sneijder, 53. Eto'o - 24. Zárate z pen.), Palermo - Neapol 2:1 (38. Balzaretti, 45.+1 Bovo z pen. - 2. Cavani z pen.), Udine - Parma 0:2 (13. a 90.+1 Amauri), Brescia - AC Milán 0:1 (82. Robinho), Juventus Turín - Catania 2:2 (19. z pen. a 38. Del Piero - 81. Gomez, 90.+5 Lodi).

Reklama

Související témata: