Hlavní obsah

AC Milán je po výhře nad Boloňou jediný bod od titulu

MILÁN

Jediný bod dělí fotbalisty AC Milán od zisku italského titulu. V dnešním utkání 35. kola doma porazili Boloňu 1:0 gólem Flaminiho a v čele tabulky mají osmibodový náskok na Inter Milán, s nímž mají navíc lepší vzájemnou bilanci. K tomu, aby se poprvé po sedmi letech stali šampióny, jim stačí v posledních třech kolech uhrát jedinou remízu.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Mathieu Flamini z AC Milán se raduje z branky.

Článek

Milánu pomohla rychlá branka, kterou zaznamenal už v sedmé minutě francouzský záložník Flamini. Ten si obhodil obránce, brankář sice jeho pokus ztlumil, ale bývalý hráč Arsenalu si sám střelu dorazil.

Poté si domácí hlavně hlídali vedení a kontrolovali hru. K tomu jim pomohlo i vyloučení soupeře, když osm minut před koncem dostal červenou kartu Della Rocca.

Boj o postup do Ligy mistrů si zkomplikovalo Udine debaklem 2:5 ve Fiorentině. Potvrdilo tak propad formy a po čtvrté prohře z posledních pěti zápasů ztrácí na čtvrté Lazio stále bod, ale římský celek má zápas k dobru.

Porážku Udine neodvrátil ani český útočník Matěj Vydra, který nastoupil podruhé v sezóně. Na hřiště se dostal sedm minut před koncem.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
AC Milán - Boloňa 1:0 (7. Flamini), Catania - Cagliari 2:0 (78. Silvestre, 82. Bergessio), Chievo - Lecce 1:0 (58. Rigoni), Fiorentina - Udine 5:2 (21. a 51. D'Agostino, 71. a 86. Cerci, 9. Vargas - 29. Pinzi, 57. Asamoah), Parma - Palermo 3:1 (2. Dzemaili, 18. Modesto, 89. Candreva - 56. Pastore), Sampdoria Janov - Brescia 3:3 (55. Pozzi, 63. Tissone, 90. Mannini - 58. a 84. Caracciolo, 50. Eder).

Reklama

Související témata: