Hlavní obsah

Kozák se trefil pošesté v sezoně, Lazio však přesto prohrálo

MILÁN

Český fotbalový reprezentant Libor Kozák ukončil v italské lize tříměsíční čekání na gól, ale jeho šestá trefa v sezoně jen zmírnila porážku Lazia Řím na hřišti Udine na 1:2. Domácí se tak posunuli na čtvrtou příčku znamenající postup do předkola Ligy mistrů a mají náskok dvou bodů právě na Lazio a druhý římský celek AS.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Český útočník z Lazia Řím Libor Kozák se raduje z branky.

Článek

Jednadvacetiletý Kozák zářil v úvodu jara, ale od 13. února čekal na gól marně. Následně vypadl ze základní sestavy a často zůstal jen mezi náhradníky. Dnes mu dal trenér Reja šanci v 66. minutě a Kozák se mu už za deset minut odvděčil.

Jen však zkorigoval skóre, protože už v první půli se dvakrát prosadil kanonýr Di Natale a s 28 góly se osamostatnil v čele tabulky střelců. Tam by už mohl zůstat, neboť jeho hlavní konkurent Cavani z Neapole byl dnes vyloučen a pravděpodobně přijde minimálně o jedno ze zbývajících dvou utkání.

Lazio mělo dostatek příležitostí skóre vyrovnat, jenže ještě před Kozákovým gólem neproměnil penaltu Zárate, když nevyzrál na brankáře Handanoviče. Pro slovinského gólmana to byla již šestá chycená penalta v této sezoně. V závěru mohl přidat druhý gól Kozák, ale v podobné situaci jako při brance tentokrát trefil jen tyč.

Na český souboj nedošlo, jelikož na rozdíl od Kozáka nedostal na straně Udine šanci Matěj Vydra, který se při uzdravení konkurenta Sanchéze nevešel ani na lavičku.

Inter Milán si zřejmě definitivně pojistil druhé místo, když doma porazil 3:1 Fiorentinu, zatímco třetí Neapol nečekaně prohrála 1:2 na hřišti Lecce. To se tak minimálně do večera dostala mimo sestupové pásmo, kam spadla Sampdoria Janov. Ta však má večerní derby s FC Janov k dobru.

Výhra Lecce zároveň znamená, že druhým sestupujícím po Bari je Brescia, která prohrála s Catanií 1:2 a na nesestupová místa ztrácí dvě kola před koncem nedostižných sedm bodů.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Boloňa - Parma 0:0, Brescia - Catania 1:2 (90. Diamanti - 27. Silvestre, 75. Bergessio), Cagliari - Cesena 0:2 (54. Jimenez, 84. Malonga), Inter Milán - Fiorentina 3:1 (25. Pazzini, 28. Cambiasso, 77. Coutinho - 74. Gilardino), Lecce - Neapol 2:1 (49. Corvia z pen., 89. Chevanton - 67. Mascara), Udine - Lazio Řím 2:1 (35. a 42. Di Natale - 76. Kozák), FC Janov - Sampdoria Janov 2:1 (45. Floro Flores, 90. Boselli - 66. Pozzi).

Reklama

Související témata: