Hlavní obsah

AC Milán potvrdil mistrovský titul domácí výhrou nad Cagliari

MILÁN

Fotbalisté AC Milán, kteří si už před týdnem zajistili mistrovský titul, porazili v předposledním kole italské ligy Cagliari na svém hřišti jasně 4:1. Před posledním domácím utkáním v této sezóně hráče AC v otevřeném autobusu vítalo v Miláně 50 tisíc příznivců.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Mathieu Flamini z AC Milán se raduje z branky.

Článek

"Rossoneri" v Serii A zvítězili pošesté z posledních sedmi utkání a spravili si chuť po úterním vyřazení v semifinále Italského poháru od Palerma.

Domácí rozhodli utkání nad předchozím zaměstnavatelem trenéra Massimiliana Allegriho už v prvním poločase. Dvakrát se na San Siru trefil brazilský útočník Robinho, který čtrnáctým ligovým zásahem dorovnal nejlepší střelce týmu Zlatana Ibrahimovice a Alexandre Pata. Třetí gól přidal záložník Gennaro Gattuso, za Cagliari snížil Andrea Cossu. Na konečných 4:1 uzavřel po přestávce Nizozemec Clarence Seedorf.

V dalším dnešním utkání Lazio Řím porazilo FC Janov doma 4:2 a přerušilo třízápasovou sérii bez bodu. Tým z italské metropole, v jehož sestavě chyběl kvůli karetnímu trestu útočník Libor Kozák, se posunul na čtvrté místo o bod před Udine. Konkurent v boji o Ligu mistrů má však nedělní utkání s Chievem k dobru.

Nerozhodný stav prvního poločasu stanovili už v úvodních dvanácti minutách domácí Giuseppe Biava a hostující Argentinec Rodrigo Palacio. Po přestávce za Lazio dvakrát skóroval Brazilec Hernanes a jednou se trefil Tommaso Rocchi, na konečných 2:4 v závěru snížil Antonio Floro Flores. Janov prohrál v pátém z posledních šesti venkovních utkání.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:
Lazio Řím - FC Janov 4:2 (56. a 66. Hernanes, 7. Biava, 52. Rocchi - 12. Palacio, 89. Floro Flores), AC Milán - Cagliari 4:1 (22. a 35. Robinho, 24. Gattuso, 77. Seedorf - 35. Cossu).

Reklama

Související témata: