Hlavní obsah

Sampdoria definitivně sestupuje, prohrály i Juventus a AS Řím

ŘÍM

Fotbalisté Sampdorie Janov se loučí s italskou Serií A. Neúspěšný záchranářský boj završili nedělní domácí porážkou 1:2 s Palermem. V boji o evropské poháry se dařilo jen Udine. Tým českého útočníka Matěje Vydry si výhrou 2:0 v Chievu pojistil čtvrté místo, které znamená postup do kvalifikace o Ligu mistrů.

Článek

Juventus Turín ani AS Řím, které spolu na dálku soupeří o Evropskou ligu, naopak svá dnešní utkání nezvládly. Celek z italského hlavního města podlehl 1:2 v Catanii, kde výhru domácích zajistil až Gomez v poslední minutě.

Turínský klub pro změnu nezvládl zápas v Parmě, kde prohrál 0:1. Jediný gól zápasu vstřelil záložník Giovinco, který se tak pomstil svému bývalému klubu. Pokud chce celek z Turína stále myslet na předkolo Evropské ligy, musí v posledním kole bezpodmínečně zvítězit nad Neapolí a doufat, že AS doma prohraje s už jistě sestupující Sampdorií Janov.

Sampdoria se do druhé ligy vrací poprvé od roku 2003, spolu s ní sestupují Bari a Brescia. Naopak jistý postup ze Serie B už mají Siena a Atalanta Bergamo. O třetím postupujícím se rozhodne v play off.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:
Fiorentina - Boloňa 1:1 (20. Cerci - 50. Ramirez), Bari - Lecce 0:2 (52. Jeda, 80. vlastní Masiello), Catania - AS Řím 2:1 (78. Bergessio, 90. Gomez - 14. Loria), Cesena - Brescia 1:0 (60. Giaccherini), Chievo - Udine 0:2 (28. Isla, 75. Asamoah), Parma - Juventus Turín 1:0 (64. Giovinco), Sampdoria Janov - Palermo 1:2 (50. Biabiany - 45. Miccoli, 86. Pinilla), Neapol - Inter Milán 1:1 (45. Zuniga - 15. Eto'o).

Reklama

Související témata: