Hlavní obsah

Současný tým Juventusu úplně postrádá charakter, zlobí se Nedvěd

Bývalý záložník české reprezentace a Juventusu Pavel Nedvěd zkritizoval současné hráče turínského klubu, kterým se po nedělní porážce 0:1 s Parmou v předposledním kole italské ligy hodně vzdálil postup do předkola Evropské ligy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Nedvěd při autogramiádě své knihy.

Článek

"Týmu naprosto chybí charakter. Noví hráči nechápou, co to znamená, oblékat tenhle dres, a ti staří to zapomněli," citovala italská média Nedvěda, který nyní působí ve vedení slavného klubu. "Jsme naštvaní, což je normální, protože naše výsledky jsou velkým zklamáním. Teď musíme pracovat na budoucnosti," uvedla někdejší hvězda Juventusu, který je v italské lize až sedmý.

Nedvěd popřel spekulace, podle kterých se setkal s trenérem Manchesteru City a svým bývalým spoluhráčem z Lazia Řím Robertem Mancinim a jednal s ním o možném angažmá v Juventusu. "Žádných rozhovorů jsem se nezúčastnil," prohlásil. "Gigi Del Neri je momentálně pořád trenérem Juventusu a já nevím, jak vedení klubu rozhodne. Stane se tak až po sezoně."

"Starou dámu" by mohl převzít její bývalý kapitán Antonio Conte, který dovedl Sienu k postupu do Serie A a dostal od klubu souhlas k jednání s Juventusem. "Byl to skvělý hráč a vůdce, na kterého jsme se mohli spolehnout," řekl Nedvěd na adresu možného příštího kouče Juventusu.

Reklama

Související témata: