Hlavní obsah

Trenér Del Neri po zápase s Neapolí v Juventusu skončí

TURÍN

Trenér Luigi Del Neri po nedělním utkání s Neapolí skončí na lavičce fotbalistů Juventusu Turín. O svém odvolání informoval na dnešní tiskové konferenci. Nahradí ho zřejmě bývalý kapitán "Staré dámy" a současný kouč Sieny Antonio Conte, který podle deníku Gazzetta dello Sport již podepsal s klubem dvouletou smlouvu.

Článek

"Příští sezonu bude mít Juventus jiného trenéra. Klub mi své rozhodnutí oznámil v průběhu týdne," prohlásil Del Neri, který v minulosti trénoval Chievo, Porto, AS Řím, Palermo či Sampdorii Janov.

"Rozhodnutí klubu chápu, protože Juventus je tým, který musí neustále vyhrávat. A to se nedělo. Sice bych rád pokračoval v započaté práci, ale neberu to jako prohru," dodal.

Šedesátiletý Del Neri přišel do Juventusu v květnu loňského roku s cílem napravit předchozí nezdařenou sezonu zakončenou sedmým místem. Jenže ani pod jeho vedením se turínskému klubu příliš nedařilo. Aktuálně je rovněž na sedmém místě a hrozí mu, že se nedostane do evropských pohárů. "Až do ledna to šlo, ale pak nás postihla vlna zranění a přišla krize, která kompletně změnila vyznění této sezony. Je to škoda," litoval Del Neri.

Reklama

Související témata: