Hlavní obsah

VIDEO: Gólmanův trapas. Slavil neproměněnou penaltu, míč doskákal do sítě

Když hráč nastřelí z penalty břevno, ujisti se, že balón nedoskáče do sítě, teprve pak začni slavit. To je poučení, které si ze zápasu play-off jedné z nižších italských soutěží odnesl brankář týmu Dro. Zatímco totiž bláznivě slavil neproměněnou penaltu protihráče, míč k údivu všech přítomných neuvěřitelně doskákal za brankovou čáru. Gól!

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Role se okamžitě obrátily, dosud zklamaný střelec Michael Palma z italského Termena se mohl radovat. Brankář se nechápavě obracel na rozhodčího, tomu ale nezbývalo nic jiného, než regulérní gól uznat. Gólman tak ze sebe vyrobil dokonalého hlupáka, jeho trapas zásluhou YouTube obletěl planetu a na celém světě si z něj fotbaloví fanoušci tropí žerty.

Kalich hořkosti si musel brankář Dro dopít až do dna, protože hned při následující penaltě uspěl jeho gólmanský kolega a hráči Termena mohli pokračovat v křepčení - postoupili totiž do vyšší ligy.

Není to dlouho, co podobným kiksem rozesmál fotbalové příznivce jiný zoufalec, Maročan Chalíd Askri, jenž oslavoval zneškodnění penalty tak vehementně, že si vůbec nevšiml míče, který za jeho zády bezproblémově zaplul do branky.

Reklama

Související témata: