Hlavní obsah

Brankáře Buffona trápí výsledky Juventusu, odejít ale nechce

Brankáře Gianluigiho Buffona trápí to, jak se vede jeho Juventusu Turín od návratu do nejvyšší italské soutěže. Přesto třiatřicetiletý fotbalista trvá na tom, že z týmu "Staré dámy", kde působí už deset let, nechce nikam odejít.

Foto: www.buffononline.com

Gianluigi Buffon

Článek

"Před pěti lety, když se změnil příběh Juventusu, jsem se připojil k projektu znovuzrození klubu. Klub šel cestou toho projektu, ale nedostavily se výsledky. Není to tak rychlé, jak jsme doufali," uvedl italský brankář v rozhovoru pro server Goal.com.

Juventus byl v roce 2006 přeřazen do druhé ligy kvůli korupční kauze. Buffon se zařadil po bok hráčů jako Pavel Nedvěd nebo Alessandro Del Piero, kteří v týmu i v nižší soutěži zůstali a hned v první sezoně pro něj vybojovali zpět prvoligovou příslušnost.

Od té doby se ale turínskému týmu nedaří dosáhnout na nejvyšší příčky. V posledních dvou letech se na lavičce vystřídali hned čtyři trenéři. Ten současný, Antonio Conte, dovedl tým na sedmou příčku v lize, která klubu nezajistila evropské poháry.

"Nehrát v Lize mistrů je pro mě nebo Alessandra Del Piera velice frustrující. Navíc si musíme uvědomit, že od příštího roku budou hrát v Lize mistrů jen tři týmy," upozornil Buffon na to, že italská Serie A přijde v příštím ročníku o jedno místo v nejprestižnější evropské soutěži.

V posledním ročníku Ligy mistrů nebyl mezi nejlepšími čtyřmi ani jeden klub z Apeninského poloostrova. Buffon vidí problém Serie A v penězích. "Není to otázka italské ligy, ale spíš otázka místních rozpočtů. V současnosti je v italském fotbale méně peněz ve srovnání s jinými zeměmi, a proto jsou výsledky trochu slabší," míní.

I přes neuspokojivé výsledky týmu ambiciózní Buffon, který se v červnu v Praze oženil s českou modelkou Alenou Šeredovou, neplánuje změnu dresu. "V současnosti to vůbec nepřichází v úvahu. Kdyby k tomu mělo dojít, nezáleží jen na mně, ale i na klubu. A já nemám vůbec problém zůstat tu, pokud bude tým nadále stejně ambiciózní," řekl.

Reklama

Související témata: