Hlavní obsah

AC Milán otočil duel s Interem a získal Superpohár

PEKING

Fotbalisté Interu Milán italský Superpohár pošesté v řadě nezískali. V dnešním duelu ligového mistra s vítězem poháru v Pekingu podlehli městskému rivalovi AC Milán 1:2, přestože vedli po přímém kopu Wesleyho Sneijdera. Po změně stran však skóre otočili Zlatan Ibrahimovic a Kevin Prince Boateng. AC Milán se tak šestým triumfem, prvním od roku 2004, stal nejúspěšnějším celkem soutěže v její čtyřiadvacetileté historii.

Foto: Pier Paolo Cito, ČTK/AP

Jednu z branek AC vstřelil švédský útočník Zlatan Ibrahimovič.

Článek

Oba milánští rivalové se v Superpoháru střetli poprvé. Na pekingském olympijském stadionu "Ptačí hnízdo" se hrál vyrovnaný zápas, který se dlouho vyvíjel lépe pro Inter, jenž se v 22. minutě ujal vedení. K přímému kopu z 22 metrů lehce z úhlu se postavil Sneijder a parádní ranou do bližšího horního rohu branky potvrdil svou výtečnou kopací techniku.

Ještě do poločasu mohl srovnat Ibrahimovic, jeho hlavička však skončila jen na tyči. Švédský střelec si však vše vynahradil po hodině hry, kdy ho téměř na brankové čáře našel Clarence Seedorf a Ibrahimovic hlavičkou v pádu vyrovnal.

O devět minut později pak zařídil vítězný gól ghanský záložník Boateng, který do sítě dorazil Patovu střelu odraženou od tyče.

AC Milán - Inter Milán 2:1 (0:1)
Branky: 60. Ibrahimovic, 69. Boateng - 22. Sneijder.

Reklama

Související témata: