Hlavní obsah

Juventus otevřel nový stadión remízou 1:1 s Notts County

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu otevřeli nový stadión remízou 1:1 s třetiligovým anglickým celkem Notts County. Za turínský klub, v jehož vedení působí i bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd, se v 53. minutě trefil Luca Toni, soupeř však tři minuty před koncem vyrovnal.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Jedinou branku Juventusu dal Luca Toni.

Článek

Dokončení moderní areny s kapacitou 41 tisíc míst je pro italský fotbal významným milníkem. Juventus se totiž stal prvním klubem v Serii A, který je majitelem vlastního stadiónu.

Výstavba dosud nepojmenovaného stadiónu, který byl postaven na místě předchozího klubového sídla Stadia delle Alpi, stála 120 miliónů eur (asi 2,9 miliardy korun). První soutěžní zápas v novém sídle čeká "Starou dámu" v neděli proti Parmě.

"Je to kulturní a fotbalová revoluce. Pro nás je to důležitý krok," citovala agentura Reuters kapitána Juventusu Alessandra Del Piera. "Doufám, že jsme stanovili novou normu pro italský fotbal a jeho stadióny," přidal šestatřicetiletý útočník.

Černobílá zvítězila

Juventus si Notts County za soupeře vybral ze sentimentálních důvodů. Turínský klub se v roce 1903 rozhodl změnit dosavadní růžovou barvu dresů a požádal jednoho ze svých hráčů Johna Savagea o radu. Anglický fotbalista si nechal od známého z Nottinghamu poslat sadu černo-bílých trikotů Notts County. Juventus poté v pruhovaných dresech slavil každý z 27 mistrovských titulů.

Reklama

Související témata: