Hlavní obsah

Pato z AC Milán si měsíc nezahraje a přijde i o duel LM s Plzní

Italský šampion AC Milán se bude muset nejméně měsíc obejít bez útočníka Alexandreho Pata. Dvaadvacetiletý brazilský fotbalista si poranil stehenní sval a přijde mimo jiné příští týden o zápas Ligy mistrů s Plzní.

Foto: Gustau Nacarino , Reuters

Alexandre Pato z AC Milán

Článek

Pato si natáhl stehenní sval ve středečním utkání Serie A s Udine (1:1), kdy kvůli zdravotním potížím musel střídat už v 21. minutě. Brazilský reprezentant nemá svalové problémy poprvé a výkonný ředitel klubu Adriano Galliani se rozhodl situaci řešit.

"Svolal jsem schůzi s trenérem, kondičními kouči a lékaři, abychom zjistili, jak je možné, že kluk, který v letech 2008 a 2009 neměl jediný zdravotní problém, je teď už asi postosedmé zraněný," citovala Gallianiho agentura AFP.

Pato rozšířil již velmi početnou marodku Rossoneri. Zdravotní problémy mají Zlatan Ibrahimovic, Robinho, Kevin-Prince Boateng, Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini, Daniele Bonera, Luca Antonini a Mathieu Flamini.

Zranění opor se podepsala i na výkonech klubu v úvodu sezony, ve které AC Milán získal v úvodních třech kolech Serie A pouhé dva body. Galliani přesto nechce panikařit.

"Až se nám vrátí zranění hráči, začneme zase vyhrávat," prohlásil. "Není to o štěstí nebo smůle. Máme asi dvanáct zraněných, ale to přejde. V minulé sezoně jsme získali titul, teď jsme vyhráli Superpohár, takže by nebylo dobré panikařit," dodal Galliani.

Reklama

Související témata: