Hlavní obsah

Šéf Interu po prohře s Neapolí označil sudího za zbabělce

ŘÍM

Prezident fotbalového Interu Milán Massimo Moratti si po sobotní ligové prohře 0:3 s Neapolí stěžoval na rozhodčího. Sudího Gianluku Rocchiho po zápase označil za neschopného zbabělce. "Nemá na to," prohlásil Moratti. "Rozhodčí zápas hloupě, ale naprosto hloupě zničil. Po takovém výkonu nemůžete mluvit o ničem jiném. Doufám, že tohoto pána už nikdy neuvidím," dodal.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Trenér Interu Milán Claudio Ranieri v diskusi s rozhodčím Gianlukou Rocchim během zápasu s Neapolí.

Článek

Rocchi podle Morattiho Inter několikrát poškodil. Podle funkcionáře nařídil penaltu za faul před vápnem a prý také omylem potrestal žlutou kartou Joela Obiho, který byl kvůli tomu posléze vyloučen. Inter si v oslabení připsal třetí porážku v sezoně a se čtyřmi body a nejhorší obranou je v Serii A až na 16. místě.

"Hráči mě rozhodně nezklamali, hráli dobře a brzy opět uvidíme silný Inter. Co mě však naprosto zničilo, bylo řízení zápasu. Rocchi ani neměl dost odvahy na to vyloučit Claduia Ranieriho (trenér Interu), když vběhl na hřiště. Jen mu to o přestávce vzkázal do kabiny," prohlásil Moratti na oficiálních klubových stránkách.

Inter neměl s Rocchim problémy poprvé. V minulosti si na něj po derby s AC Milán, ve kterém dostali červenou kartu Lúcio a Wesley Sneijder, stěžoval i bývalý kouč Interu José Mourinho, podle kterého sudí "dělal všechno proto, aby Inter nevyhrál". Rocchi dosud řídil 16 zápasů Interu a celkem mu v nich vyloučil sedm hráčů. "Tenhle člověk náš klub velmi poškozuje. Byl otřesný. Doufám, že se něco brzy změní," přidal Moratti.

Reklama

Související témata: