Hlavní obsah

Juventus porazil Palermo a vrátil se do vedení v italské lize

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu porazili v italské lize Palermo 3:0 a hned při první příležitosti se vrátili do vedení v tabulce, o které přišli vinou odloženého zápasu v minulém kole. Využili tak dnešní porážku Udine 0:2 na hřišti Parmy a sobotní remízu Lazia Řím 0:0 s Neapolí. Před týmem z hlavního města vedou zásluhou lepšího skóre.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Radost fotbalistů Juventusu z gólu

Článek

Juventus přišel o první místo vinou povodní, kvůli kterým se začátkem listopadu nemohl odehrát zápas v Neapoli. S návratem do čela ale v prvním ligovém zápase po třítýdenní přestávce neotálel - na svém novém domácím stadionu vedl už od 20. minuty, kdy Simone Pepe využil centr a hlavičkou o zem překonal brankáře.

Náskok ještě po poločase zvýraznili po pohledných kombinačních akcích Alessandro Matri a Claudio Marchisio. Matri zužitkoval přihrávku do běhu za obranu, jeho spoluhráč zase poslal do branky míč po pasu napříč pokutovým územím.

První místo mohlo bez ohledu na výsledek "Staré dámy" získat Udine, vyšlo ale gólově naprázdno na hřišti Parmy a prohrálo 0:2. Soupeř, kterému výhra pomohla k posunu ze spodní poloviny tabulky, vedl po brance Jonathana Biabianyho z 58. minuty, hosty pak ještě dorazil z pokutového kopu Sebastian Giovinco.

AS Řím nepřipustil překvapení a doma si poradil s Lecce. Jediným gólem hostů snížil na konečných 1:2 půl hodiny před koncem dvacetiletý záložník Andrea Bertolacci, který na jihu Itálie hostuje právě z AS. Týmu Luise Enriqueho předtím vypracovali náskok Miralem Pjanič a Fernando Gago.

Fotbalisté Chieva podruhé v řadě zvítězili, a napravují tak předchozí sérii pěti zápasů bez výhry. Na triumfu hostů z Verony 2:1 se v Catanii nepodílel český záložník Kamil Vacek, který zápas strávil na lavičce. Obě branky jeho týmu zařídil útočník Sergio Pellissier: v nastavení první půle se trefil z penalty, čtvrthodinu před koncem připravil gól pro Paola Sammarka.

V souboji týmů ze dna tabulky získala Cesena první vítězství v sezoně. Výhru 1:0 v regionálním derby na hřišti Boloni zajistil dalekonosnou střelou krátce před koncem záložník Marco Parolo, jeho tým přesto zůstává na posledním místě tabulky.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Boloňa - Cesena 0:1 (84. Parolo), Catania - Chievo 1:2 (78. Almirón - 45.+1 Pellissier z pen., 73. Sammarco), FC Janov - Novara 1:0 (86. Veloso), Juventus Turín - Palermo 3:0 (20. Pepe, 48. Matri, 65. Marchisio), Parma - Udine 2:0 (58. Biabiany, 76. Giovinco z pen.), Siena - Bergamo 2:2 (44. D'Agostino z pen., 87. Gazzi - 15. z pen. a 53. Denis), AS Řím - Lecce 2:1 (25. Pjanič, 54. Gago - 61. Bertolacci).

Reklama

Související témata: