Hlavní obsah

AC Milán zvítězil v generálce na Plzeň v Janově 2:0 a vede ligu

MILÁN

Fotbalisté AC Milán zvítězili v generálce na úterní závěrečný zápas skupiny Ligy mistrů s Plzní 2:0 v Janově. Nejméně do nedělního utkání Juventusu s Cesenou se dostali do čela tabulky italské ligy. Domácí prohráli podruhé v řadě 0:2 a rozdmýchali spekulace o konci trenéra Alberta Malesaniho.

Foto: Vasilij Fedosenko, Reuters

Zlatan Ibrahimovič pomohl AC Milán k výhře nad janovem

Článek

Po bezbrankové první půli rozhodli úřadující šampioni italské ligy ve druhém poločase. Bývalý hráč milánského týmu Kacha Kaladze dostal druhou žlutou kartu za faul na Zlatana Ibrahimovice, který následnou penaltu poslal s přehledem pod břevno. Druhou branku vstřelil Antonio Nocerino poté, co mu spoluhráč ze zálohy Kevin-Prince Boateng po individuální akci naservíroval míč před prázdnou branku.

Na tribunách stadionu v Janově se ozývaly četné výbuchy pyrotechniky. Zápas byl po čtvrthodině nuceně přerušen kvůli slznému plynu, který podle italských médií vypustili policisté při zásahu proti fanouškům před stadionem. Většina hráčů zamířila na deset minut do šaten, viditelně zasažení byli ale především někteří z diváků.

Trenér Massimiliano Allegri nasadil sestavu: Amelia - Abate, Thiago Silva, Yepes, Antonini - Aquilani, Ambrosini (69. Seedorf), Nocerino - Boateng - Ibrahimovic, Robinho (87. El Shaarawy).

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
FC Janov - AC Milán 0:2 (56. Ibrahimovic z pen., 79. Nocerino).

Reklama

Související témata: